Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Tuesday, November 13, 2012

Cuti Deepavali Bersama Rendang

Hai..
Happy Deepavali. :)
Rumah belakang yang bertentangan dengan dapur rumah I ni India. Dari semalam I dengar dia keluntang keluntung kat dapur. Maybe tengah prepare rendang kot.. ~hahahaha~

Tahun lepas pun masa Deepavali I masak rendang daging dan pulut kuning. But this year I nak masak rendang ayam dengan nasi impit aje. I tak boleh nak masak rendang daging sebab Mr. Sallehudin tak boleh makan daging. I perasan setiap kali lepas dia makan daging mesti dia bising kat I "sakit kepala". Kekadang tengok dia macam teringin nak makan daging tapi I try avoid masak daging sekarang ni. Bukan dia aje.. I pun teringin gaks nak makan daging masak kicap yang marvelles tu tapi nak wat macam manakan.. I tak mo dia bising kat I sakit kepala.. ~huuu~


Cuti ni tak pergi mana pun.. lepak kat rumah aje sambil tengok drama tamil. Jangan tak tau Mr. Sallehudin boleh layan yer citer tamil kat tv..


Nie rendang ayam yang I masak hari ni..  :) tadi kitorang dah makan nasik pukul 12 lebih.. pastu baru kejap tadi mr. Sallehudin makan nasi untuk kali kedua... Itu belum makan malam lagi... ~hikhikhik~

Owhh... I bercadang untuk ambik order kalau sesiapa yang nak order rendang ayam or rendang daging. Rendang daging RM50 sekilo dan rendang ayam RM50 untuk seekor ayam.. ok tak?
Plsss support me.. hehehe...

p/s: menang giveaway dari http://alyzafisol.com
Dapat voucher starbucks... boleh blanje Mr. Sallehudin

2 comments: