Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Sunday, December 23, 2012

Happy Sunday

Good morning Sunday. Waahhh..rasa macam nak sambung tido lagi.. hahahahaa..

Suami dah bangun tido tengok cartoon, and me tengah golek² atas katil sambil update blog. Owhhhhh betapa rindunyeeee blog ni. Hahaha.. hopefully next week I dapat update blog setiap hari seperti biasa. Dan harapnye tiada order dan booking yang membuatkan I tak cukup nafas... hahaaha... tapi kalau ada pun ok jer.. alhamdulilah.. orang kata tezeki kan. So boleh laa menambah dana tabung pelancongan kan..:)

Nak breakfast ape pagi ni?? Makan bun dardin je lah ye.. Mr.sallehudin cakap sedap roti bun tu.. so kejap lagi I nak rasa. 

Owhhhh.. tiba-tiba kedengaran suami saya menjerit² nak makan maggi goreng. Sape lagi yang nak kena masakkan... huuu oklahh.. permisi dulu yaa...

Layan kan aje gambo ni yang di snap beberapahari lalu.. hikhikhik..



Byeee..

Happy Sunday  (^_^)

Tired

Wowww...
Lama giler I tak jengah blog. Jangan katakan I nak blogwalking, nak update blog sendiri pun tak sempat. Ini gara-gara banyak dapat tempahan rainbow cake dan job set-up chocolate fountain. Phewwww...

Alhamdulilah. Bulan December ni memang banyak betul dapat job. Terima kasih kepada semua pelangganku.. :) 

Tapi memang penat betul minggu ni especially hari nak set-up chocolate fountain table. Kalau event tu sebelah petang, pagi-pagi lagi I dah bangun untuk potong buah dan cucuk buah. Lepas tu nak cairkan chocolate pulak. Dah siap semua nak packing barang yang kena baeak. Yang paling tak tahan sekali nak angkat barang yang dalam kotak tu masuk dalam kereta. Rumah I ni townhouse pastu Yang tingkat atas. So ulang alik naik turun tangga. Tu yang tak tahan sangat. Nak drive lagi. Dah sampai kat tempat event nak kena angkut lagi barang masuk kat meja yang diorang dah provide untuk letak dan set-up mesin fountain. Huuuu.. penatttt...Lately I terpaksa pergi event sesorang tanpa ditemani mr.sallehudin sebab dia pun sibuk dengan kerja dia kat KLIA. 

So..hujung bulan ni boleh laa I beli chiller.. Insyaallah... next week nak pergi servey lah. 


Ni gambar terbaru ambik kat event tadi. Wedding yang konon-kononnya ada tetamu VVIP lah sangatkan. Huhuhu...


Haa.. ni pulak.. ntahh ape-ape laa yang suami saya tengah buat tu. Dah macam rupa monsterkan.. I tengah set up candy buffet tabledia pulak sebok je nak makan biskut laa, lolipop laa.. itu laa ini laa.. haisshh.. 

Oklah.. dah pukul 1.30 pagi. Good nite. Nak tido dulu yee.. tata..

Saturday, December 15, 2012

Mengantuk Tapi Boleh Bebel dan Bebel

yeaaa..

Dapat pun update blog hari ni. Dasat giler minggu ni. Hectic macam nak pengsan. 
Buat cheese tart la, apam polkadot la, pavlova, chocolate ball, 2 bijik rainbow cake, cupcakes lagi. Pastu keluar buat delivery. Pergi beli fruits untuk chocolate fountain. Lepas tu balik rumah nak cucuk fruits kat lidi. Nak packing barang masuk dalam kotak. pheww.. penat..

Ni pun sebelum tido boleh sempat update blog kejap. Walaupun mata dah ngantuk giler. Menaip pun tertidur-tidur.. mr. sallehudin pun baru balik keje ni. Dia punye keje pun teruk jugak. Sampai langsung takde masa bersenggang dengan isteri. Ada sekali tu.. pergi keje malam Khamis pukul 10 mlm balik rumah hari Jumaat pukul 10 malam keesokan harinya sebab nak siapkan projek system apentah kat KLIA tu.  Gila kan!!

Oleh itu.. kepada orang yang berkenaan tolong laaa bagi suami saya tu cuti lepas habis projek ni nanti. Apalah salahnya bagi percutian tiga hari dua malam kat Hotel Grand Lexus. Bukan nak mintak bonus tiga bulan pun. Setakat belanja hotel 3 days 2 night tu.. ape lahhh sangattt kan.... tak luak pun keuntungan yang riban dan jutan jutan tu... kesian kat bini orang yang keja teruk teruk tu.. asyik kena tinggal aje. Dah macam hape dok kat umah nganga tengok TV aje.. Nasib baik laa bini orang tu isi waktu terluang amik order buat kek. Kalau tak buat pape.. mau bengap otak bini dia tu dok kat rumah langsung takde percutian. Enam bulan sekali pun payah nak pergi holiday sebab sang suami asyik sebok outstation sana sini.

Time MC pun dok telefon tanya pasal kerja. Mana boleh laki aku ni nak jawab, badan dia dah laa demam panas nak bangun pun tak larat ni sebok dok tanya itu laa ini laa... Mengalahkan Y.A.M tunku.. boss aku dulu tu.. Haiss.. tapi boss aku dulu tu lagi teruk. I off kan hanfon, esok pagi pergi keje boleh marah pulak apsal I off kan hanfon. Aiksss.. suka hati aku laa nak off kan ke.. nak baling kasi anjing ke.. itu kan hanfon aku sendiri bukannyer Y.A.M Tunku yang bagi. Kekadang orang yang pangkat besar dan berdarjat tinggi ni jarang sangat pakai otak waktu berfikir. Selalu guna kepala lutut kan.. Pastu pentingkan diri sendiri. 

Penah sekali.. I otw nak pergi kerja tiba-tiba kereta breakdown tengah jalan.. boleh bini si Y.A.M Tunku tu suruh aku tinggalkan kereta tepi jalan lepastu suruh naik teksi pergi rumah baru dia..sebab ada kontraktor nak buat kerja kat rumah baru tu. Seeeeee... bahlul ke tak? Ada hati perut ke tak? Kekadang terfikir.. agaknye semua orang yang berdarjat ni memang macam ni lah perangai nyer kot kan..

Ape nih.. ngantuk-ngantuk pon boleh pulak menaip nak marah marah... hahaha..
So.. kesimpulannya, kepada BOSS suami saya.. tolong bagi dia cuti lepas habis projek apentah tu.. Saya dan suami nak pergi honeymoon. Sejak lepas kahwin tak pergi honeymoon pun lagi. Setakat singgah kat Cameron Highland satu malam tu je.. apelah sangat kan.. Saya nak pergi tepi pantai pulau.. nak snorkeling. Dah lama sangat tak bercuti kat pulau.. 

Sekian terima kasih & good nite...

Wednesday, December 12, 2012

Tuesday, December 11, 2012

Rak Kecil Dah Lekat di Dinding...

Hai...
Hasil dari jalan-jalan kami kat IKeA weekend ari tu.. maka mr. Sallehudin telah mengambil idea untuk menhasilkan satu susunan gaya ikea tapi menggunakan perabut Giant.

Jadinya cuti hari ni mr. Sallehudin telah berusaha menggerudi dinding rumah kitorang. Kesian tuan rumah.. hehe...


Cayaaalahhhhh...
Dengan gigih sambil peluh menitik2 dinding rumah kitorang berjaya dilobangkan oleh mr. Sallegudin.. hehehe...


Dan hasilnyaaa.. taraaaaa.... 
Rak tiga tingkat tu berjaya dinaikkan dan dilekatkan pada dinding. Jadi semua novel I dan hasil collection kotak-kotak comel dan cawan vintage disusun rapi kat rak tu.. hehehe.. yerlaaa.. geram sangat sebab banyak barang-barang I susun kat lantai je.. so.. I pun suruh mr. Sallehudin lekat rak tu kat dinding.


Dan lagi satu...
I pasang para dalam bilik bakery jugak. So barang-barang lebih teratur dan senang nak cari.

Lepas ni... banyak lagi rak-rak kecik yang akan melekat kat dinding.. ahaha...

Monday, December 10, 2012

Meatball Yang Sedaplah Sangat Katanya.....

Assalamualaikum...
Semalamkan I telah mengheret mr.sallehudin untuk ke IKEA. Bukan untuk bershopping tapi teruja yang amat sangat sampai tak boleh control. hehe.. teringin nak makan meatball idaman melaya yang kononnya sedaplah sangat.... I tak penah makan sebelum ni.. :(

Hari minggu di Ikea sangat lah teruk. Mr.sallehudin cakap macam ulat taik. Ramai betul orang. Nak carik parking pun payah. Nak beli makanan kat cafe Ikea pun beratur panjang berjela.. huuu...

Menu di cafe Ikea sangatlah menarik hati.. I sempat juga snap gambo beberapa menu yang ada. Kebanyakkan ala-ala healthy food. Ada salad, muffin, fish and chip. Yang tak healthy pun ada jugak. 

Sepanjang beratur nak membeli makanan, rata-rata I tengok kebanyakan orang Membeli meatball tu. Bebola daging Sweden bak kata melayunya... 


Taraaaa.... akhirnya dapat jugak I makan meatball yang kononnya sedaplah sangat.. haha.. tapi sebenarnya boleh tahan sedap. I sebenarnya tak suka makanan yang berasaskan bebola ni. Tapi bila makan meatball Ikea ni nasib baiklah tekak ni boleh terima. Not bad rasanya.. tapi I suka kuah yang kat atas meatball tu.. :) saat I menulis entry ni terasa terliur-liur nak pegi makan lagi sekali.. hehe...


Meatball ni ada tiga pilihan. Nak 10 biji bole, 15 biji boleh, 20 biji pun boleh. Tapi rasanya kalau sorang makan 10 bijik pun dah cukup kenyang. Tapi me and mr.sallehudin agak tamak orangnya. Sebab kami amik pilihan 20 bijik sekaligus.. dalam pinggan tu juga ada fun fries. So untuk meatball Ikea yang menjadi idaman seantora warga KL or PJ ni I nak bagi bintang 3.5 dari full bintang 5 star.


Me and mr.sallehudin bukan makan meatball semata-mata... makanan tambahan lain yang berjaya dipilih oleh kami ialah chicken wing, pipuah goreng dan makaroni sos. Wahhh.. dasat sekali pemakanan kami laki binikan... hehe...

Lepas kenyang makan.. kitorang pun jalan-jalan window shopping dalam IKeA.. konon cari ilham....

Adios...


Friday, December 7, 2012

Makan Pizza Hut

Haii.. lamanya jugak tak update blog kan. Langsung tak sempat sebab sibuk buat preparation beli barang bakery. Minggu ini pun minggu hectic jugak. 200 pcs cupcakes dan 2 biji rainbow cake yang perlu disiapkan.

Anyway husband baru balik dari Penang. Seminggu lebih outstation kat sana. Kerja teruk giler pagi sampai ke malam dok kat airside Penang Airport tu. Panas hujan semua redah. Teruk betul. Takde pulak company nak bagi token percutian 3 hari 2 malam kat Langkawi ke, Pangkor ke.. ataupun paling busuk pun kat Sepang Gold Cost. Hahahaa..

Balik rumah je terus demam. Huhu.. memandangkan husband demam dan saya ada rezeki skit.. makanya saya bawaklaa husband belanja makan pizza hut. Huii. Demam pun tapi selera besar.


Sedang menikmati mushroom soup. Menu kitorang haritu I pilih meatball speghety. Husband pulak mengidam nak makan lasagna seafood. Lepas tu kitorang pilih set crunchy tempura king prawns. Menu baru ni.. atas roti pizza tu ada udang tempura. Cheese pulak tebal belaka.


Ni laaa rupa pizza baru. Walaupun nampak macam sedap tapi series I tak berapa suka sangat dengan menu baru ni. Cheese banyak sangat. Pastu bau rasa macam nak pitam. Husband suka pulak menu ni. Dia yang makan dampai habis. Rasanya lagi sedap pizza biasa aje. 



Sorry lah gambar lasagna takde kat sini sebabnya.. kitorang dah tunggu lama, I pun fah habis makan speghetty. Pastu kitorang nak rush jumpa abang kepada husband.. so lasagna tu tapau aje bawak balik dan makan kat rumah.. hehehe... Dahlaa husband mengidam nak makan lasagna kan.. ekekeke...


Speghety ni nampak sikit aje tapi bila dah makan.. rasa susah nak habiskan. But speghetty tu memang sedap :)


Muka budak demam macam tu la.. monyok jee. Pastu meragam macam-macam. Tapi selera makan tak hengatt.. bangun pagi je terus tanye I nak masak ape untuk breakfast.. Huu...


Monday, December 3, 2012

Weekend Yang Hectic

Salam...
Hujung minggu yang sangat horror. Bermula hari Jumaat lepas I sangat sibuk buat preparation untuk dua job chocolate fountain. Memang penat giler.. everything I need to do myself. Dari packing, mencairkan choc, cucuk buah, angkat barang masuk dalam kereta. Lepas tu..dah sampai kat tempat event angkat lagi barang.. huhu....

My first job ialah kat condominium The Tropics yang berdekatan dengan Tropicana City Mall. Kalau dah condo tu kan.. memang rumit nak masuk. Lepas tu nak lodging barang angkat ke tingkat 3A lagi.. nasib baik ade troli. 



Wedding party antara Mar dan Barak. Itu nama panggilan diorang laa. Wedding party diorang ni sangat privacy dan jemputan pun tak ramai. Sedara terdekat dan kawan-kawan rapat diorang je. Jemputan dalam 200 orang gitu..


Wedding party diorang ni start pukul 8.30 malam. Lauk katering yang sangat sedap pastu ada kambing golek bakar lagi. Hahaha.. Dah habis function, I kemas barang dan packing nak balik pulak. Turun ke lobi ada guard tu cakap I tak boleh masuk lobi sebab barang I banyak. Dia suruh turun ke tempat lodging. Alahh padahal takde laa banyak sangat. Satu troli carefour je. Alaa troli yang kita selalu guna untuk shopping kat Giant laa, Tesco laa.. troli macam tu aje. So.. I pun tinggi suara gak laa kat guard tu. Sebabnya masa mula-mula I bawak barang naik ikut lobby takde masalah pun. Kalau dah suruh turun ikut tempat lodging..macam mana pulak I nak menapak cari tempat parkig kereta kan... Then..guard tu pun ok.. huhu.. tau takut.. geram hakuuu!!




Sampai rumah pun dah pukul 12 tgh malam. Takut hokeyy.. baca bismillahirahmanirahim banyak-banyak. Keluarkan mana-mana barang yang nak bawak masuk dalam rumah untuk dicuci sebab esok pepagi nak guna lagi. Basuh mesin chocolate fountain dengan cucuk buah yang sebanyak 5kilo ni. Sampai pukul 3.30 pagi ok.. golek-golek kat pukul 4 pagi gaks laa baru tertidur. 

Esoknya pukul 6.30am dah bangun sebab nak cairkan 10 kg choc. Pengsan mak Jemah. Bawak barang masuk dalam kereta lagi. Job hari Ahad ni pulak wedding Kapten (dr.) Atikah dan Mohd Fauzi kat Dewan Banquet UIA Gombak. Nasib baik kali ni my sis in law ada tolong. Kalau takde... pengsan hakuu!!




Sampai ke petang jugak laa function tu. Kaki I memang dah lenguh giler. Penat tau.. huhu.. btw thanks to my sis in law sebab sudi tolong. I bagi upah tau kat dia. Bukan tolong free aje. 

Actually Mr. Sallehudin dia outstation kat Penang. Seminggu lebih dia kat sana. Esok insyallah dia balik. Lepas tu katanya nak ke Kuching pulak. Tension mak jemah.. asyik kena tinggal ajeee!! Nak pergi holiday asyik kena posponed je.. uweekkk...!! I pegi sesorang baru tau.. 

Friday, November 30, 2012

Hutang Ohhh Hutang

Hai dan salam Jumaat. Cepat sungguh masa berlalu. Rasa macam baru je semalam hari Isnin... hehehe..

I was in trouble now.. sangat susah hati. Memikirkan how to settle this problem. This is about all my hutang yang I tanggung. Tengah pikir ni macam mana nak langsaikan semua hutang tu.. then berangan lepas bayar semua hutang nak lari dari Malaysia... hahahaa... i sebut lepas bayar semua hutang ye... bukan nak lari sebab takmo bayar... :p

Firstly.. nak langsaikan hutang PTPTN. Seriesss... i tak bayar lagi. Dulu masa zaman I kerja I pernah ada niat nak start buat bayaran bulanan. I ada coll diorang tanya macam mana nak setelkan... orang yang jawab coll I tu bagi tau that I need to bayar satu amount yang 
besar kemudian barulah I boleh continue dengan bayaran bulanan. I kena bayar amount yang besar sebab I tak pernah bayar satu sen pun since lepas I habis study. Lepas tu tahun lepas.. I pergi sendiri ke pejabat PTPTN tu nak tanya sendiri macam mana nak setelkan this problem. I bawak sekali surat permohonan pengecualian untuk bayar amount yang besar tu sebab niat I ikhlas memang nak buat bayaran bulanan.. tapi time tu I tak bawa salinan caruman KWSP..so pegawai yang entertain I suruh I fax salinan tu dan dia bagi no fon dia untuk memudahkan I check my status. Lepas I fax dokumen yang dia nak.. I try to coll orang tu... tapi tak pernah nyeee dapat... so many time I coll. I dah tak sempat nak pergi pejabat PTPTN lagi time tu sebab time tu I sangat sibuk berulang alik pergi tengok rumah majikan I si YAM Tunku bla..bla.. (sorry terpaksa merahsiakan identiti dia sebab dia mmg kerabat diraja.tapi suka menyusahkan org..uwekkk..) hari-hari I kena pergi tengok renovation rumah baru dia dah rasa macam kuli batak plak..padahal jawatan I secretary hokey.. sangat tertekan time tu....  sehinggalah sekarang I tak tau ape status permohonan PTPTN tu. I ingat nak pergi lagi sekali laa then nak tanya betul-betul how to solve the problem. I rasa buang masa I berurusan dengan kerani kaunter lebih baik I masuk jumpa pegawai terus kan....  

Yang keduanya... I ada hutang card credit. Dah lama I tak buat bayaran dan card tu memang dah lama tak guna. Rasanya ada dekat 3 or 4 tahun. Bank pun sama.. nak mintak I bayar satu amount yang banyak baru diorang akan keluarkan satu letter untuk berhentikan kadar bunga yang naik tiap tahun. Peningkan... huhuhu...  

What should I do now? Macam mana I nak bayar semua hutang tu kalau status I sekarang dah tak bekerja? I ada niat macam nak kerja semula... tapi tak tau laa apsal hati ni macam liat sangat nak kerja balik. Yupss... memang I ada buat business kecil-kecilan..buat kek dan provide servise candy buffet dan choc fountain tapi keuntungan yang I dapat tu  takde besar sangat pun. Nak buat simpanan pun payah.. haissshh... 

Tapikan semalam I ada submit my resume untuk beberapa vacancy.. hehe.. tapi I apply job yang dekat dengan rumah je... I takmo jauh dari rumah..macam PJ ke..Damansara ke... fobia I dengan jammed pagi-pagi..hohoho... seriess sangat stress..I tak boleh laa berada dalam situasi macam tu. Bila dah jammed  sampai office terus moody.. hohoho...  ataupun ada idea lain tak selain kerja makan gaji..ape lagi yang boleh I buat untuk cari extra income:)

Kalau dapat kerja, I nak cepat-cepat setel hutang piutang tu sumer pastu nak pergi vacation kat pulau.. seriesss dah lama tak pergi bercuti. Terperap jerrr kat rumah. Lepas tu nak start balik hobi lama yang I tinggal dulu..kumpul kasut.. horeyyyy..!! Boleh gitu?  ;)

Okeylah uollss... happy weekend. Minggu ni I ada dua job chocolate fountain... alhamdulilah...thank you ALLAH


Contest : Please Vote Us TQ

Sticky Post


Hai blogger sekalian serta silent reader semua.. Nak mintak tolong sikit ni.. :) tolong vote gambo kami ni..
Klik kat ------> SINI

Lepas tu klik button VOTE

Jasa anda amat saya hargai... hehehe.. :)
terima kasih daun keladi..  :)

Thursday, November 29, 2012

Weds Review : Album Kahwin Akhirnya Siap Jua..

Salam... 

Hari ni I nak review my wedding album yang baru dapat walau pun dah tujuh bulan kawen.. huhu... 

Dalam perjanjian dulu.. I akan dapat dua story album. Satu album untuk majlis bagi pihak perempuan dan satu album lagi untuk majlis bagi pihak lelaki. Include juga frame gambar dan gambar untuk saiz 8R. Serta ada cd yang mengandungi semua gambar yang telah di snap wirhout edit. 


Untuk album majlis resepsi, fotographer ni gabungkan sekali majlis akad nikah + outdoor fotoshoot dan majlis bersanding. Untuk majlis bersanding tu all moment memang masuk laa dalam album tu. Ada majlis berarak, tepung tawar, makan beradap, potong kek dan beberapa pose depan pelamin, dalam bilik dan depan fotobooth. Cuma kurang pic untuk item yang DIY dan suasana majlis kawen tu. Actually I lebih suka gambar yang candid sebab nampak lebih natural. But ist ok.. Maybe I boleh buat satu lagi storyalbum khas untuk all the preparion, DIY things dan suasana majlis kenduri. Nak cari yang murah je... boleh cari kat Groupon kot.. hehehe....


Untuk album majlis bertandang pula.. adainclude preparation iaitu masa make-make-up, majlis berarak, makan beradap, potong kek dan family foto. Ada juga gambar dengan kekawan depan pelamin ala-ala fotobooth gitu.. :)  Album ni banyak gambar secara candid..memang I suka. Ada juga beberapa pic yang I tsk berkenan masuk dalam album ni. Actually I boleh bagitau fotographer tu which pic yang I tak suka dan kalau bole nak suruh kuarkan pic tu from the album. Tapi bila fikir balik.... kalau nak edit lain pulak..ntah berapa lama lagi laa nak siapkan. So I diamkan aje... I malas nak komen lebih-lebih dah.. sebab mood nak daoat album gambar sangat down time tu.. 


Then... untuk frame pulak. He not discuss with me which pic yang nak besarkan dan masuk dalam album. OMG!! I lebih prefer kalau frame tu letak pic kami berdua. Satu frame letak pic masa majlis resepsi dan satu lagi letak pic masa majlis bertandang. Ini fotographer tu letak pic I sesorang untuk frame yang ke dua. Frame pertama tu dah ok.. our pic.. haisshh.. tergamam jap masa tengok frame kedua tu. Tapi I dah malas nak komen lebih-lebih...

Apapun... lega dah dapat semua album kawen. Adik I yang baru sebulan kawen dah dapat album for both side. Cepatkan....




Enjoy the pic.... daaaa  (*_*)

Tuesday, November 27, 2012

My Rainbow Cake

Uolls rasa terliur tak tengok rainbow cake kat bawah ni... hihihi... kalau terliur mai..mai.. boleh order dengan I sekarang. Cake untuk birthday boleh, wedding boleh, anniversary pun ok, baby shower pon boleh.. pendek kata semua event pun sesuai. Kalau sesaje nak order untuk makan petang-petang pun bole....  :)



Cake with simple decoration. Tapi nak suh I wat bentuk Elmo pun bole.. macam-macam lah boleh.. insyaallah mengikut keupayaan I yee...

Minggu ni agak sibuk sikit nak buat preparation untuk chocolate fountain package for eedding event hujung minggu ni....

Owhhh.. uolls boleh terjah blog my little business ye... sweetheartstories Sebab banyak gambo hasil kerja I disitu.. thanks.. saje nak wat promo ari ni... :)

Monday, November 26, 2012

Domino's Pizza Free

Last nite was fun. Hahaha...
Semalam satu hari I tak makan nasi. Lepas balik dari wat delivery cupcakes kat Subang Bistari & Puncak Alam... I juz singgah makan rojak dengan cendol tepi jalan je.. Normally kalau mr.sallehudin pergi outstation, memang I tak masak laaa... Kalau seminggu dia outstation bermakna seminggu jugak laa dapur I tak berasap.

Memandangkan I sesorang je semalam, so I dengan gigih lepas maghrib keluar rumah pergi cari Domino's Pizza kat area Bukit Jelutong. Sebab semalam Domino buat promotion beli pizza 9 inchi pada harga 10 sen... Mula-mula tu meraban gaks I cari kat mana laaa kedai Domino's ni.... I google address outlet kat Bukit Jelutong pastu dah dapat address set kat GPS plak... pheewww...


Sampai depan kedai tu tengok ramai yang dah beratur.. I cepat-cepat parking kereta pastu terus beratur walaupun time tu hujan rintik-rintik. Promosi ni hanya untuk 100 customer terawal dan promosi dalam tempoh 100 minit aje. So semalam promosi start pukol 8pm sampai 9.20pm. My turn dapat puzza tu pukol 9pm... hehehe... tengok pekerja Domino's pizza enjoy menguli roti pizza kat dapur diorang.. agaknye malam ni diorang kene keja overtime laa tu.. hahaa..


Yerlaaa kan... mana tak ramai customer.. kalau tak silap harga pizza untuk 9 inchi tu lebih 
kurang RM23.80 ape yang I tengok kat receipt tu laa... Lepas dapat pizza.. ape lagi..balik laa makan kat rumah sambil nonton Muzik Muzik Semi Final...

Saturday, November 24, 2012

Update Blog Di Kedai Mamak

Haiiii and good morning. Its Saturday and raining. He he he... kalau nak tau I update secara live dari Khulafa Bistro seksyen 7 Shah Alan.....

Pagi ni sebenarnya Mr. Sallehudin kena pergi outstation me Penang. Mula-mula katanya projek nak bust bukan Jan tahun depan. So kalau tahun depan boleh law I nak ijut sambil leak Penang kan.... no tetibe last minute arrangement semalam. Haisss boss Mr.Sallehudin ni memang pendengki!!


Before bertolak, singgah breakfast dulu. Tosai for Mr.Sallehudin and roti canai for me..


Huiii.. bersungguh-sungguh I makan kan....  :p

Ok Byeeee...

Thursday, November 22, 2012

Lima Jam Di IKEA

Memo

Hai.. esok sampai Isnin I ada open sale untuk chocolate moist cakes. Sesuai untuk dimakan sambil minum petang. Lepas tu pekena pulak dengan mee rebus.. halamakk best & terbaik kan..  :) Jadi ada sesiapa yang nak order boleh terus contact I 012-5346131. Owhh.. saiz cake 8inci x 3inci harga murah sangattt RM10 aje.. Lokasi nak pick-up kat Giant Shah Alam Seksyen 13, Shah Alam seksyen 7 atau Puncak Perdana. Maybe hari Sabtu I nak pergi IKEA so maybe sesape yang nak order boleh collect cakes kat situ jugak.. Tapi pape pun coll dulu yerr...

OK.. dah setel promo.  :)

Ni nak cerita pasal semalam pulak.
Pepagi semalam I bangun awal sebab nak antar Mr. Sallehudin pergi kerja. Actually I ada niat lain jugak. Lepas antar dia.. I pecut pergi IKEA. I ada gift voucher card tu so I nak menghabiskan laa duit dalam card tu. Sampai IKEA I terus pergi breakfast kat cafe IKEA. Masa I sampai orang tak ramai lagi. So beratur membeli makanan dengan selesa sekali.. ~ehee~ Uolls percaya tak I tak pernah langsung pergi makan kat cafe IKEA tu sepanjang IKEA tu dah dibukak. Ketinggalan zaman kan I.. ~huhu~ bila orang cakap meatball IKEA tu sedap ya amat.. I memang teringin sangatttt nak rasa.. sedap macam mana laa agaknya sampai meatball tu terkenal seantero dunia.
 

Tapi pagi meatball takde. Cafe start jual meatball time tengah hari aje. Agak sedikit frust disitu. Ermm.. tak tau laa bila lagi boleh ke sana dan menikmati meatball yang tak pernah I makan tu. ~huu~ ingat weekend ni nak pergi sekali lagi. Sebab nak menghabiskan RM yang ada dalam gift voucher card tu. Ada lagi RM dalam tu.. Semalam I blanje RM105.. dan ada balance RM45 lagi.. I ingatkan dalam card tu ada seratus aje.. ~huu~ sekali pergi kaunter bayaran tengok ada balance lagi.. Tak kan I nak masuk lagi sekali beli lagi kan.. time tu dah pukul 3prtang hokeyyy!!


Bayangkan 5 jam kat sana. Pusing sana pusing sini. I mencari barang yang I nak. I tengok dalam catalog gambar tu ada tapi apsal tak de jual.. pelikkan.. Tiga kali I tawaf tak jumpa. Last sekali I jumpa barang yang I nak tu kat tempat display. Huii.. I tak kan I nak ambik yang display ajee.. Pastu I wats up kat Mr. Sallehudin bitau barang yang I nak tu ada display aje.. Tengok wats up I dengan dia ye..

Me : Cuk, brg yg I nk tu dh jumpe, tp display jerr..
Him: ok
Me : I nak tanye pekerja Ikea lh jap..
Him: ok
Me : haissshh.. mana pekerja Ikea ni, sorang pun xde..
Him: mana laa I tau, I bukannye kerja kt ikea..

Haaaa.. akhirnya jumpe jugak pekerja IKEA dan jumpe jugak barang yang I nak carik tu. Rupanya barang tu semua kat Kitchen area kat tingkat 1. Hayooo.. jakun tak I? seriesss I tak penah langsung naik kat tingkat 1 tu.. huhuhu.. Lepas ni nak pergi lagi sekali sebab nak amik gambo kat tingkat 1.. hehe.. semuaa cantik-cantik.. rasa macam nak ambik semua bawak balik kat umah I.. ~heee~
 

 IKEA ni ada harga barangnya yang mampu mulik dan ada juga harga yang tak masuk akal. Finally after 5 hours I makan angin kat situ.. ini aje barang yang dapat I bawak balik. Harga belian RM105. Barang ni je harga RM105. huhuhu.. Tapi ok laa kan.. barang yang I nak dapat :)


Pleasee.. macam mana nak dapatkan barang kat IKEA ni dengan percuma???

Wednesday, November 21, 2012

Wordless Wednesday: MAke-up Paling Cun?

haii
 Wordless Wednesday..

Antara ketiga-tiga gambar ni.. mana make-up paling cun? hehehee..

 Majlis Akad Nikah

 Majlis Bersanding

Majlis Bertandang

byeee...

Tuesday, November 20, 2012

Bas Metro Yang Bengong & IKEA Card

Hai...

Last nite I pergi jumpe one of my veryyyy old friend.. TJ.. Actually nama dia Maya Deryani. Hihihi.. Tapi sebab dia nak nama komersial kan so dia dikenali dengan nama TJ.. haha.. I kenal dia memang lama sangat dah.. since kitorang matrik kat UPM.. kalau tak silap dalam tahun 1998. Sekarang dah 2012 so sila kira berapa panjang persahabatan kami.... ~hee~

Actually dalam geng kitorang ade lagi beberapa orang.. Ada Ida, Mc Dee, Julia, Penol, Yan, Nisa, Nik Narisa... errr.. sape lagi ehh.. rasa macam ada lagi dua tiga nama.. tapi dah lupa.. Yang lupa tu memang dah lost contact ~haha~.. Mari mengembalikan nostalgia lama jappp... ~hahahahaaa..

Dulu masa kitorang kat matrik kitorang memang suka keluar jalan-jalan... Time tu kenderaan paling femes dan paling berharga ialah motosikal. Kemana pergi kitorang naik moto aje.. Tempat paling top yang kitorang pergi kat Mines. Kat situ laa kitorang tengok wayang, main boling and ice skating. Ishh.. I cuba sekali jer main ice skating sebab I nyilu nak main mende tu.. huhuhu takuttttt...

Tapi kekadang kitorang ada jugak langkah kaki panjang sikit.. Alaaa tak de laa panjang sangat. Kitorang pergi Kotaraya jerr.. Time tu tempat fofularr kitorang kat Kotaraya kot sebabnya bas Metro no berapa ntah.. tak ingat pulak dari UPM akan stop kat Kotaraya jer pun. So... kitorang merewang aje laa kat kawasan yang berdekatan..macam Petaling Street ke... Lepas tu nak dijadikan cerita.. satu hari kitorang ni reramai keluar pergi Kotaraya. Pusing-pusing lama jugak laa.. Sampai laa ke petang pastu kitorang dah nak balik UPM. So naik laaa bas Metro tu... Keadaan dalam bas memang padat gilerrrrr.. Nak muntah pun ada. Penumpang dah penuh kot dalam bas tu tapi konduktor bas dok suruh "masuk dalam lagi..masuk dalam lagiii.." Gila ke konduktor tu? Nak sumbat masuk dalam mana lagi? Ko ingat bas ko tu panjang sangat macam komuter? Kami yang dalam bas memang tak boleh bernafas. Dalam hati cepatlaa bas ni gerak. Akhirnyaaa.. bas pun bergerak terkemut-kemut, terhegeh-hegehh.....

Nak dijadikan cerita... tak lama dan tak jauh lepas bas dah bergerak... Ehhmmm.. I pun tak perasan dan tak ingat macam mana ntah.. bas yang kitorang naik tu kena tahan polis. hohoho.. Bas dengan semua penumpang dalam bas sumer kena hangkut pergi Balai Polis Trafik Jalan Bandar. Alaaa.. balai polis ni selalu shooting drama gerak khas kot.. Apa kejadah kitorang ni semua kena hangkut sampai balai polis pun tak tau. Sampai kat balai polis kitorang turun dari bas dalam keadaan terpinga-pinga... konpius beb... Pastu ok aje tak de pulak kena soal siasat ke ape ke.. lepas macam tu aje.. Hayoooo.. kalau macam tu lebih baik turunkan kitorang kat jalan besar kan... yang bawak kitorang sampai depan balai polis tu ape kejadahnyaaa? Dah laaa I dengan geng yang lain kena menapak nak cari bas lain. Dah laa time tu kitorang still baru lagi kat KL. Tak tau selok belok KL lagi... Ecewahh... Bangang betul pemandu bas tu dan jugak polis tu.. menyusahkan orang sungguh... Kitorang sampai kat hostel memang lewat giler disebabkan kejadian mangkuk hayun tu. Nasib baik kitorang takde kena soal siasat dengan pak guard..

ok2.. stop kat sini.. kalau nak cerita lagi kenangan tu.. memang tak boleh abih.. sampai esok korang baca entry I kan.. hahaha.. Owhhh... lari dari tujuan asal I nak cerita hari ni.. ~hahaha..
Sebenarnya I jumpa TJ semalam sebab nak tuntut hadiah wedding.. hihi.. dah tujuh bulan kawen pun still dapat hadiah kawen lagi kan..  I likeeee..  :)


Ini laa hadiahnyee.. bestt. IKEA voucher card.. Alaa macam kat pra bayar tambah nilai touch & go. So nilai RM dalam card ni kita boleh guna bila-bila masa. Kalau amount dalam card ni dah berkurang kita boleh top-up bila-bila masa. So sekarang kalau tak silap jumlah RM dalam card ni RM100.. So I boleh beli barang IKEA pada jumlah harga seratus.. Seronok kannn.. So I tengah buat list ni barang ape yang nak dibeli untuk cukupkan seratus.. Heee seronott... I suka juga barang hiasan dari IKEA ni.. Ingat nak pergi petang ni tapi macam ala-ala tak sempat kot sebab I belum masak lagi. Pastu petang nak amik husband dari kerja. Biasalaa laki I kan ngade-ngade sikit.. hehehe..

Haaa.. ni laa TJ. Kitorang jumpa kat bawah rumah adik si TJ ni kat Batu 3 Shah Alam. Kebetulan dekat dengan rumah I kan.. so semalam lepas Mr. Sallehudin balik kerja.. I ajak dia teman I jumpa TJ jap...

Owwhh.. Actually hadiah card IKEA tu hadiah dari TJ, Julia, Penol, Mc Dee and Ida.. Kitorang ni walau jumpa pun setahun sekali, tapi still keep in touch yerr...

Ni gambo kitorang masa muda trang tang tang.. hehe.. sekarang sumer dah kawen kecuali TJ. Dari kiri tu Yan dah ada anak tiga, Penol dah ada anak dua, TJ, Mimi cute blom ade anak, Julia blom ade anak gaks.. hehe...

Okey lahh.. tu ajee nak citer.. hihi.. byeee..

Monday, November 19, 2012

Bosan

Hai.. and morning..
Pagi yang mendung, redup dan sejuk. Ingat nak exercise 'walk'ging keliling taman rumah ni.. tapi agak lazy. Dah dekat dua minggu tak 'walk'ging. Rasa macam berat sedikit naik akibat makan nasi terlalu banyak kebelakangan ni.. :) sekarang pun tengah makan bihun campur kuew tiaw goreng sambil nonton drama korea. ~hee~

Ade jugak tu yang pepagi lagi dah beratur kat Mc Donald kan.. nak breakfast free burgerEgg McMuffin. I rasa macam nak pergi aje pagi tadi. Tapi pikir-pikir mensti kene beratur panjang kan.. Aduss.. tapi bila tengok kat instagram ade following yang dah dapat.. aisshhh nyesal pulak tak pergi beratur. ~hee~


Tapi tak pe.. Dominos Pizza pun akan ada jugak makan-makan free ni.. tapi tak laa free sangat ada jugak terms & conditionnya... Tapi I dah bitau kat Mr. Sallehudin yang I nak pergi Dominos Pizza hari yang diorang wat offer ni nanti. Tapi.. dia pulak ajak makan kat Pizza Hut. Haisshh...

Hmmm.. tiba-tiba blur nak type apa lagi nih.. Oklah..no mood nak menaip, ayat pun tunggang langgan and macam bosan aje uolls nak bacakan. Errmm.. I terfikir something dan tengah fikir cane nak settle bende nih..

Adios.. byee..