Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Thursday, November 22, 2012

Lima Jam Di IKEA

Memo

Hai.. esok sampai Isnin I ada open sale untuk chocolate moist cakes. Sesuai untuk dimakan sambil minum petang. Lepas tu pekena pulak dengan mee rebus.. halamakk best & terbaik kan..  :) Jadi ada sesiapa yang nak order boleh terus contact I 012-5346131. Owhh.. saiz cake 8inci x 3inci harga murah sangattt RM10 aje.. Lokasi nak pick-up kat Giant Shah Alam Seksyen 13, Shah Alam seksyen 7 atau Puncak Perdana. Maybe hari Sabtu I nak pergi IKEA so maybe sesape yang nak order boleh collect cakes kat situ jugak.. Tapi pape pun coll dulu yerr...

OK.. dah setel promo.  :)

Ni nak cerita pasal semalam pulak.
Pepagi semalam I bangun awal sebab nak antar Mr. Sallehudin pergi kerja. Actually I ada niat lain jugak. Lepas antar dia.. I pecut pergi IKEA. I ada gift voucher card tu so I nak menghabiskan laa duit dalam card tu. Sampai IKEA I terus pergi breakfast kat cafe IKEA. Masa I sampai orang tak ramai lagi. So beratur membeli makanan dengan selesa sekali.. ~ehee~ Uolls percaya tak I tak pernah langsung pergi makan kat cafe IKEA tu sepanjang IKEA tu dah dibukak. Ketinggalan zaman kan I.. ~huhu~ bila orang cakap meatball IKEA tu sedap ya amat.. I memang teringin sangatttt nak rasa.. sedap macam mana laa agaknya sampai meatball tu terkenal seantero dunia.
 

Tapi pagi meatball takde. Cafe start jual meatball time tengah hari aje. Agak sedikit frust disitu. Ermm.. tak tau laa bila lagi boleh ke sana dan menikmati meatball yang tak pernah I makan tu. ~huu~ ingat weekend ni nak pergi sekali lagi. Sebab nak menghabiskan RM yang ada dalam gift voucher card tu. Ada lagi RM dalam tu.. Semalam I blanje RM105.. dan ada balance RM45 lagi.. I ingatkan dalam card tu ada seratus aje.. ~huu~ sekali pergi kaunter bayaran tengok ada balance lagi.. Tak kan I nak masuk lagi sekali beli lagi kan.. time tu dah pukul 3prtang hokeyyy!!


Bayangkan 5 jam kat sana. Pusing sana pusing sini. I mencari barang yang I nak. I tengok dalam catalog gambar tu ada tapi apsal tak de jual.. pelikkan.. Tiga kali I tawaf tak jumpa. Last sekali I jumpa barang yang I nak tu kat tempat display. Huii.. I tak kan I nak ambik yang display ajee.. Pastu I wats up kat Mr. Sallehudin bitau barang yang I nak tu ada display aje.. Tengok wats up I dengan dia ye..

Me : Cuk, brg yg I nk tu dh jumpe, tp display jerr..
Him: ok
Me : I nak tanye pekerja Ikea lh jap..
Him: ok
Me : haissshh.. mana pekerja Ikea ni, sorang pun xde..
Him: mana laa I tau, I bukannye kerja kt ikea..

Haaaa.. akhirnya jumpe jugak pekerja IKEA dan jumpe jugak barang yang I nak carik tu. Rupanya barang tu semua kat Kitchen area kat tingkat 1. Hayooo.. jakun tak I? seriesss I tak penah langsung naik kat tingkat 1 tu.. huhuhu.. Lepas ni nak pergi lagi sekali sebab nak amik gambo kat tingkat 1.. hehe.. semuaa cantik-cantik.. rasa macam nak ambik semua bawak balik kat umah I.. ~heee~
 

 IKEA ni ada harga barangnya yang mampu mulik dan ada juga harga yang tak masuk akal. Finally after 5 hours I makan angin kat situ.. ini aje barang yang dapat I bawak balik. Harga belian RM105. Barang ni je harga RM105. huhuhu.. Tapi ok laa kan.. barang yang I nak dapat :)


Pleasee.. macam mana nak dapatkan barang kat IKEA ni dengan percuma???

No comments:

Post a Comment