Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Tuesday, September 18, 2012

Chiller oh Chiller

Salam..
Baru hari ni boleh dapat rehat. Kalau tak hari-hari ada aja tempahan cupcakes. Alhamdulilah..rezeki selepas berhenti kerja. :)

Sekarang pun I tengah fikir-fikir lagi macam mana nak besarkan business I yang dah buat hampir empat tahun ni. Oppss..cupcakes aje yang empat tahun, candy buffet & choc fountain baru aje tak sampai setahun lagi.. Nak cari pekerja tak mampu lagi.. tapi kalau ada event nak set-up candy buffet or chocolate fountain tu selalunya Mr. Sallehudin yang tolong angkat segala barang-barang.. hikhikhik...

Sekarang ni tengah berkira-kira nak beli chiller. Kalau ada mende tu senang sikitkan.. Segala cake & cupcakes, cream cheese dan segala peralatan yang perlu disimpan dalam tempat sejuk beku boleh simpan kat dalam chiller. Ada jugak servey harga chiller tu kat google. Tapi harganya lebih RM2K kan.. mahal jugak.. I tak nak yang besar sangat pun..cukuplah yang satu pintu dan boleh simpan barang sejuk beku..                                                          




Itu kalau chiller yang baru. Chiller secondhand pun ada jugak. Harga lebih kurang RM800. Tapi ada juga yang RM500. Tapi risau pulak kalau beli second hand baru pakai sebulan dua dah rosak..  :(


Jadinya kalau ada jugak chiller ni tak perlu I share peti ais untuk letak barang harian dalam peti ais dengan barang buat kek. Kalau ada kek or cupcakes extra boleh simpan dalam chiller. Kalau ada customer yang nak beli cupcakes on the spot pun ok.. :)  kann....

2 comments:

  1. mimi, ada kedai yang bagi sewa instead of beli. i think sewa pun ok juga..so tat u boleh tengok worth it ke tak ada chiller..

    ReplyDelete
  2. boleh tau...kat mana bli chiller tu ye? tgh mncari...huhuhu

    ReplyDelete