Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Tuesday, November 20, 2012

Bas Metro Yang Bengong & IKEA Card

Hai...

Last nite I pergi jumpe one of my veryyyy old friend.. TJ.. Actually nama dia Maya Deryani. Hihihi.. Tapi sebab dia nak nama komersial kan so dia dikenali dengan nama TJ.. haha.. I kenal dia memang lama sangat dah.. since kitorang matrik kat UPM.. kalau tak silap dalam tahun 1998. Sekarang dah 2012 so sila kira berapa panjang persahabatan kami.... ~hee~

Actually dalam geng kitorang ade lagi beberapa orang.. Ada Ida, Mc Dee, Julia, Penol, Yan, Nisa, Nik Narisa... errr.. sape lagi ehh.. rasa macam ada lagi dua tiga nama.. tapi dah lupa.. Yang lupa tu memang dah lost contact ~haha~.. Mari mengembalikan nostalgia lama jappp... ~hahahahaaa..

Dulu masa kitorang kat matrik kitorang memang suka keluar jalan-jalan... Time tu kenderaan paling femes dan paling berharga ialah motosikal. Kemana pergi kitorang naik moto aje.. Tempat paling top yang kitorang pergi kat Mines. Kat situ laa kitorang tengok wayang, main boling and ice skating. Ishh.. I cuba sekali jer main ice skating sebab I nyilu nak main mende tu.. huhuhu takuttttt...

Tapi kekadang kitorang ada jugak langkah kaki panjang sikit.. Alaaa tak de laa panjang sangat. Kitorang pergi Kotaraya jerr.. Time tu tempat fofularr kitorang kat Kotaraya kot sebabnya bas Metro no berapa ntah.. tak ingat pulak dari UPM akan stop kat Kotaraya jer pun. So... kitorang merewang aje laa kat kawasan yang berdekatan..macam Petaling Street ke... Lepas tu nak dijadikan cerita.. satu hari kitorang ni reramai keluar pergi Kotaraya. Pusing-pusing lama jugak laa.. Sampai laa ke petang pastu kitorang dah nak balik UPM. So naik laaa bas Metro tu... Keadaan dalam bas memang padat gilerrrrr.. Nak muntah pun ada. Penumpang dah penuh kot dalam bas tu tapi konduktor bas dok suruh "masuk dalam lagi..masuk dalam lagiii.." Gila ke konduktor tu? Nak sumbat masuk dalam mana lagi? Ko ingat bas ko tu panjang sangat macam komuter? Kami yang dalam bas memang tak boleh bernafas. Dalam hati cepatlaa bas ni gerak. Akhirnyaaa.. bas pun bergerak terkemut-kemut, terhegeh-hegehh.....

Nak dijadikan cerita... tak lama dan tak jauh lepas bas dah bergerak... Ehhmmm.. I pun tak perasan dan tak ingat macam mana ntah.. bas yang kitorang naik tu kena tahan polis. hohoho.. Bas dengan semua penumpang dalam bas sumer kena hangkut pergi Balai Polis Trafik Jalan Bandar. Alaaa.. balai polis ni selalu shooting drama gerak khas kot.. Apa kejadah kitorang ni semua kena hangkut sampai balai polis pun tak tau. Sampai kat balai polis kitorang turun dari bas dalam keadaan terpinga-pinga... konpius beb... Pastu ok aje tak de pulak kena soal siasat ke ape ke.. lepas macam tu aje.. Hayoooo.. kalau macam tu lebih baik turunkan kitorang kat jalan besar kan... yang bawak kitorang sampai depan balai polis tu ape kejadahnyaaa? Dah laaa I dengan geng yang lain kena menapak nak cari bas lain. Dah laa time tu kitorang still baru lagi kat KL. Tak tau selok belok KL lagi... Ecewahh... Bangang betul pemandu bas tu dan jugak polis tu.. menyusahkan orang sungguh... Kitorang sampai kat hostel memang lewat giler disebabkan kejadian mangkuk hayun tu. Nasib baik kitorang takde kena soal siasat dengan pak guard..

ok2.. stop kat sini.. kalau nak cerita lagi kenangan tu.. memang tak boleh abih.. sampai esok korang baca entry I kan.. hahaha.. Owhhh... lari dari tujuan asal I nak cerita hari ni.. ~hahaha..
Sebenarnya I jumpa TJ semalam sebab nak tuntut hadiah wedding.. hihi.. dah tujuh bulan kawen pun still dapat hadiah kawen lagi kan..  I likeeee..  :)


Ini laa hadiahnyee.. bestt. IKEA voucher card.. Alaa macam kat pra bayar tambah nilai touch & go. So nilai RM dalam card ni kita boleh guna bila-bila masa. Kalau amount dalam card ni dah berkurang kita boleh top-up bila-bila masa. So sekarang kalau tak silap jumlah RM dalam card ni RM100.. So I boleh beli barang IKEA pada jumlah harga seratus.. Seronok kannn.. So I tengah buat list ni barang ape yang nak dibeli untuk cukupkan seratus.. Heee seronott... I suka juga barang hiasan dari IKEA ni.. Ingat nak pergi petang ni tapi macam ala-ala tak sempat kot sebab I belum masak lagi. Pastu petang nak amik husband dari kerja. Biasalaa laki I kan ngade-ngade sikit.. hehehe..

Haaa.. ni laa TJ. Kitorang jumpa kat bawah rumah adik si TJ ni kat Batu 3 Shah Alam. Kebetulan dekat dengan rumah I kan.. so semalam lepas Mr. Sallehudin balik kerja.. I ajak dia teman I jumpa TJ jap...

Owwhh.. Actually hadiah card IKEA tu hadiah dari TJ, Julia, Penol, Mc Dee and Ida.. Kitorang ni walau jumpa pun setahun sekali, tapi still keep in touch yerr...

Ni gambo kitorang masa muda trang tang tang.. hehe.. sekarang sumer dah kawen kecuali TJ. Dari kiri tu Yan dah ada anak tiga, Penol dah ada anak dua, TJ, Mimi cute blom ade anak, Julia blom ade anak gaks.. hehe...

Okey lahh.. tu ajee nak citer.. hihi.. byeee..

1 comment:

  1. adoii tak pasal kene tahan bawak balai polis yeak...pelik2 betul laaa...tak pasal2 jek kan jadi mangse keadaan heheeheheh

    kite pun suke gi ikea..rambang mate tgk kat sane

    ReplyDelete