Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Monday, December 3, 2012

Weekend Yang Hectic

Salam...
Hujung minggu yang sangat horror. Bermula hari Jumaat lepas I sangat sibuk buat preparation untuk dua job chocolate fountain. Memang penat giler.. everything I need to do myself. Dari packing, mencairkan choc, cucuk buah, angkat barang masuk dalam kereta. Lepas tu..dah sampai kat tempat event angkat lagi barang.. huhu....

My first job ialah kat condominium The Tropics yang berdekatan dengan Tropicana City Mall. Kalau dah condo tu kan.. memang rumit nak masuk. Lepas tu nak lodging barang angkat ke tingkat 3A lagi.. nasib baik ade troli. 



Wedding party antara Mar dan Barak. Itu nama panggilan diorang laa. Wedding party diorang ni sangat privacy dan jemputan pun tak ramai. Sedara terdekat dan kawan-kawan rapat diorang je. Jemputan dalam 200 orang gitu..


Wedding party diorang ni start pukul 8.30 malam. Lauk katering yang sangat sedap pastu ada kambing golek bakar lagi. Hahaha.. Dah habis function, I kemas barang dan packing nak balik pulak. Turun ke lobi ada guard tu cakap I tak boleh masuk lobi sebab barang I banyak. Dia suruh turun ke tempat lodging. Alahh padahal takde laa banyak sangat. Satu troli carefour je. Alaa troli yang kita selalu guna untuk shopping kat Giant laa, Tesco laa.. troli macam tu aje. So.. I pun tinggi suara gak laa kat guard tu. Sebabnya masa mula-mula I bawak barang naik ikut lobby takde masalah pun. Kalau dah suruh turun ikut tempat lodging..macam mana pulak I nak menapak cari tempat parkig kereta kan... Then..guard tu pun ok.. huhu.. tau takut.. geram hakuuu!!




Sampai rumah pun dah pukul 12 tgh malam. Takut hokeyy.. baca bismillahirahmanirahim banyak-banyak. Keluarkan mana-mana barang yang nak bawak masuk dalam rumah untuk dicuci sebab esok pepagi nak guna lagi. Basuh mesin chocolate fountain dengan cucuk buah yang sebanyak 5kilo ni. Sampai pukul 3.30 pagi ok.. golek-golek kat pukul 4 pagi gaks laa baru tertidur. 

Esoknya pukul 6.30am dah bangun sebab nak cairkan 10 kg choc. Pengsan mak Jemah. Bawak barang masuk dalam kereta lagi. Job hari Ahad ni pulak wedding Kapten (dr.) Atikah dan Mohd Fauzi kat Dewan Banquet UIA Gombak. Nasib baik kali ni my sis in law ada tolong. Kalau takde... pengsan hakuu!!




Sampai ke petang jugak laa function tu. Kaki I memang dah lenguh giler. Penat tau.. huhu.. btw thanks to my sis in law sebab sudi tolong. I bagi upah tau kat dia. Bukan tolong free aje. 

Actually Mr. Sallehudin dia outstation kat Penang. Seminggu lebih dia kat sana. Esok insyallah dia balik. Lepas tu katanya nak ke Kuching pulak. Tension mak jemah.. asyik kena tinggal ajeee!! Nak pergi holiday asyik kena posponed je.. uweekkk...!! I pegi sesorang baru tau.. 

No comments:

Post a Comment