Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Sunday, August 28, 2011

Menu 28 Ramadhan

Menu 28 Ramadhan

Rumah Mrs salleh a.k.a Mimis @ Bagan Serai
Bihun Sup Utara
Burger Goreng
Cucur Badak
Ayam Goreng
Air : Sirap

Rumah Mr. Salleh @ Gombak
Soto
Kuih Muih

Actually semalam saya request kat mama masak bihun sup masa 1st hari raya. Teringin benor nak makan bihun sup. Tapi mama cakap abah suruh buat soto. Soo.. abah pun bagi cadangan.. buat bihun sup untuk menu berbuka hari ni. dah lama tak makan bihun sup mama.

Memandangkan adik yang bongsu request kat abah beli ayam goreng kat pasar ramadhan, so saya pun request juga beli cucur badak. Tiga biji RM1 aje..


Gambar bawah : pic kat bawah ni suasana berbuka puasa kat rumah Mr. salleh. kat rumah die hari ni semua mak sedara datang rumah. Nak berbuka sesame. Padat & riuh rendah laa tu.. Tengok laa.. penuh meja kan..  :)


My baju kurung raya dah siap. Tapi bile tengok balik baju tu macam kosong sangat sebab kain baju kurung memang plain. kain masa hantaran ari tu.. Im planning macam nak jahit somthing laa kat lengan baju tu.. Esok pegi kedai cari manik skit.. hmm.. tapi ok ke jahit manik??

1 comment: