Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Tuesday, July 30, 2013

RRamadhan 1434H : Day 20 & 21

Ramadhan 20

Hari Isnin I busy sangat buat kek / cupcakes. Alhamdulilah dengan rezeki yang ALLAH bagi. Walaupun pada mulanya bercadang bulan ramadhan ni nak rehat dari mem'baking' dan jual kueh raya. Tapi customer tahun lepas coll kata nak order biskut raya. So, I terima jugaklah order diorang. Ada jugak yang order birthday kek dua 2 tier untuk minggu ni.. Boleh lah pergi buat facial nanti.. Yeayy.. So, mr. Sallehudin sajalah uang ke bazar ramadhan.

:: Kuew tiau goreng
:: Samosa Daging
:: teh o suam

Ramadhan 21

Hari Selasa mood I nak pergi bazar ramadhan Stadium Shah Alam. Sampai je kat bazar I agak terkejut. Sebabnya rasa macam sunyi je kat situ. Peniaga pun ada yang dah tak berniaga sebab ada beberapa ruang kosong. Mungkin dah 10 ramadhan terakhir ni peniaga juga nak melakukan amal ibadat. Mr. Sallehudin seronok giler sebab akhirnya dapat juga makan nasi ambang. Dari awal ramadhan mengidam tu..


I pulak tetibe teringin nak makan laksam. Tapi laksam tu tak berapa nak sedap. :(


Menu Ramadhan 21
:: Nasi ambeng
:: Laksam
:: Murtabak maggi
:: Samosa ayam dan daging
:: Teh O Suam




Ok.. i nak tunjuk shawl yang I jahit sendiri.. :) yeayy.. upload gambar ni kat facebook ade pulak yang bertanya "jual ke? Kalau jual sy nak beli..." Hehe... Tidak!! Tak jual ye pakai sendiri je.. Insyallah, bila I dah improve kan hasil jahitan I barulah boleh jual kan.. :p

No comments:

Post a Comment