Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Tuesday, July 16, 2013

Ramadhan 1434: Day 7 :: Cerita Baju Raya

Holaa...
Hari ni me & mr.sallehudin pergi klinik. Dah tak tahan sangat dengan urat mata yang sakit. Berdenyut-denyut. Doktor bagi antibiotik + ubat selsema + tahan sakit + bengkak... Finally I terpaksa buka puasa di tengah hari buta..hahaha.. I kena makan ubat especially selsema, antibiotik dan tahan sakit. Lega sikit bila dah makan ubat... :)

How about baju raya?
Hehe.. Percaya tak I tak bei lagi baju raya? Mr.sallehudin pulak yang eksited dah beli baju melayu. Tema warna tahun ni ialah kuning. I tengah fikir-fikir nak beli baju design ape... Wajarkah membeli design yang hot sangat sekarang ni? ~peplum~ nanti bila pergi jalan raya sana sini tengok deaign baju yang sama aje kan..nanti boria pulak. I ada juga servey baju kat butik online. Woww..diorng punye design memang cantik tapi harga terlalu mahal..for me laa.. Ada yang 200++ hingga ke 300++ I suka tengok design yang dihasilkan oleh Minaz Butik. Sangat cantik dan sentiasa menggunakan warna pastel. Design mereka pun custom made dan limited iaitu tidak sama dengan butik yang lain.

Butik online yang lain pun tak kurang hebat jugak. Tapi apa yang I perasan semua butik ni menjual baju bentuk yang sama dan warna yang sama. Dah tentu mereka memborong dengan pemborong yang membeli dari kilang yang sama? Hahaha.. Cari punya cari... I fikir design kaftan sangat nice. So..why not kalau I cuba kaftan di pagi raya? Ok kan?



Yupss.. I dah ada tiga helai mermaid skirt. Merah + biru + pink. I boleh pakai all the mermaid skrit ni pada hari raya ke dua ketiga dan keempat.. Haaa..meriah ko... ~hehe~ Cuma I perlu cari blous / mini kurung untuk digandingkan dengan mermaid skit ni :) for mini kurung I dah servey harga. Untuk baju saja harganya tak lah begitu mahal iaiu antara rm40 to rm60.. Kalau beli tiga helai the total is antara rm120 to rm180.. ~wee~

Ada lagi satu yang I nak cari for raya... Handbeg raya..hahaha..
Yess.. I teringing untuk memiliki furla handbeg. Kebanyakkan harga yang dijual melalui obline ialah rm200. Paling murah rm180. Tapi I ada jumpa satu kedai di IOI mall yang menual furla pada harga rm128.. Ok kan? So.. I kene cari duit lebih sikt ni... Harap- harap furla kat kedai tu tak habia stok menjelang Aidilfitri.. Hehe...

Tahun ni ialah turn beraya di Bagan Serai. Jangan nak sedih sangat laa mr. Sallehudin ye. Konon tahun ni tak dapat makan sambal kering yang mak saudara beliau masak untuk dicicah dengan ketupat nasi. Tahun depan kalau panjang umur boleh laa makan sambal kering tu.. :p

Ok.. Got to go.. Byeee...

No comments:

Post a Comment