Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Friday, July 19, 2013

Ramadhan 1434: Day 10

Its Friday...

Mr. Sallehudin wassup me bagi tau yang dia balik lambat dan suruh I pegi bazar ramadhan sorang-sorang. Tapi I rasa macam malas nak bersesak kat bazar so I pergi Jaya Groceries, Bukit Jelutong. Actually dekat jugak dengan rumah I. Cuaca hari ni agak panas terik. Drive dari rumah je Jaya Groceries tu cuma ambil masa dalam 15 minit tapi disebabkan cuaca panas tekak pun rasa dahaga. Kalau bukan bulan puasa dah tentu I dah minum.. Hehe...

Tujuan pergi Groceries sebab nak beli buah strawberry. Ahad ni I nak buat pavlova. Tapi tekak rasa nak makan chiken chop dengan mushroom source... I beli aje ayam goreng crispy dengan sos mushroom dalam tin. Balik masak.. Yeaa..

Rupanya kat tempat parking lot Jaya Groceries ni ada mini bazar dan ada orang jual kuih. Dua potong kuih lapis pelangi harga rm1.90.. Watss?? Pastu I ternampak cream ouff. 6 hiji rm3. So I beli tu je...


Menu berbuka puasa Day 10
:: chuken choo with mushroom source (buat sendiri)
:: cream puff
:: limau suam

Lepas azan mr. Sallehudin sampai rumah. Nasib baik I ada sediakan sepinggan untuk beliau. Tapi pukul 8.30pm beliau mengadu kat I kata lapar. Dia cakap saiz ayam yang I sediakan untuk dia kecik!! HHaiyaaa... So I pin masak nasi dan goreng ayam tu bagi beliau makan kali kedua....

No comments:

Post a Comment