Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Wednesday, July 10, 2013

Ramadhan 2013 : Day 1

Ramadhan 1

Selesai sudah puasa hari pertama walaupun hari ni I dapat demam selsema + sakit tekak. Semalam petang tiba-tiba aje lenguh badan dan sahur tadi memang terus demam. Telan nasi pun tak rasa apa-apa... Harap-harap cepat sembuh demam ni.. :(

Untuk hari pertama me and Mr. Sallehudin menjelajah Bazar Ramadhan Saujana Utama Sungai Buluh. Dari last year memang we all datang ke sini je kalau nak beli juadah. Tahun ni agak ramai juga peniaga. Macam-macam menu dan pilihan...


We all sampai lebih kurang pukul 5.30pm. Orang memang ramai. Tapi perasan macam this year lagi ramai peniaga dari last year... :) Tahun ni I planning setiap kali berbuka puasa I nak mencuba semua jenis kueh. Elakkan makan nasi.. Hahahaa.. Diet lah kononkan... Tapi memang dah lumrah setiap kali Ramadhan kita boleh tengok pelbagai jenis kueh muih yang dijual. 


Menu berbuka puasa hari ini... Kos perbelanjaan hari ini RM18.. Haha..

:: bihun sup
:: popiah basah
:: rojak singapore
:: ayam kepak madu
:: kuih tepung pelita
:: cucur udang
:: teh O panas

No comments:

Post a Comment