Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Thursday, July 11, 2013

Biskut Sampan & Macarons

Haii..
Dah pukul 2 pagi ni..tapi mata still tak boleh lelap. Aishhh.. Pukul 4 pagi nak kena bangun masak untuk sahur pulak. Selsema makin teruk sampai hidung tersumbat. Tekak pun perit badan pun lenguh sendi-sendi..

Ok.. Memandangkan tak boleh nak lelap, I nak update pasal biskut raya :) this year I dah tak buat biskut sampai enam jenis untuk jualan. Tak tau lah kenapa tahun ni rasa sangat malas nak jual biskut yang pelbagai jenis tu.. Huhuhu.. Tapi I tetap nak jual biskut sampan. Biskut ni sebenarnya resepi turun temurun dari mama.. Dan biskut ni memang my 'feveret' menjelang raya. 

Kalau uolls nak rasa kesedapan biskut ni boleh order dari I ye.. RM28 sebalang. Ada 45 - 50 biji dalam setiap balang. Biskut ni memang kaya dengan cornflakes. Ditengah biskut tu I letak cornflakes yang dikisar separa halus.. Kiranya 70% saja kisarnya. Kemudian bahahian atas sekali disalut dengan cornflakes yang 100% dikisar. Kemudian dihiasi dengan ceri merah dan hijau :)


Owhhhh lagii... Sape nak makan macarons murah? (^_^)
I jual RM12 untuk 14pcs. Memang rupa Paras macaron ni tak berapa jadi sangat tapi rasanya tetap sedap. Uolls boleh try order :) boleh kunyah-kunyah lepas balik dari semayang terawikh ke.. Hehe..
Dulu I buat MMacarons ni jadi elok..kaki semua keluar. Tapi sekarang I buat dah jadi macam kuih dorayaki pulak.. Hehe..


Kalau nak order boleh email me cupcakesmuffins@gmail.com 

I cadang nak juat biskut chocolate chip jugak.. 

No comments:

Post a Comment