Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Thursday, July 25, 2013

Ramadhan 1434H : Day 16

Hai semua...
Esok cuti Nuzul Quran.  Hari tu mr. Sallehudin planning nak pergi beli baju raya I eaok. Tapi lepas mr. Sallehudin balik dari kerja petang tadi terus ajak I pegi beli baju raya.. Yeayyy..
Lokasi pertama yang dituju ialah plaza alam sentral. Ramainyaaa orang berniaga kat Alam Sentral. Macam-macam jenis & design baju ada. Tapi design yang paling top sekarang ni peplum. Boleh katakan mereka yang jual pakaian wanita, 70% adalah design peplum. So.. i decide I tak nak beli peplum nanti hari raya semua boria..

Dari ground floor sampai naik level 3 masuk setiap butik sebab nak cari baju. FYI, I memang susah nak cari baju yang berkenan dihati.. Hehe.. Bila dah ada yang berkenan, recce harga pulak. Mana laa tau kot kat butik lain ade harga yang lebih murah.. :)

Dari Alam Sentral pergi ke SACC Mall. Kat SACC Mall pun banyak jugak baju yang cantik-cantik tapi harha agak mahal sikit berbanding Alam Sentral. Jangankan dalam bangunan, di sepanjang kaki lima pun ramai juga yang berniaga. 

We all berbuka puasa kat tepi tembok aje..hehe... 
Menu day 16:
:: roti john
:: vadai
:: samosa
:: air mangga
:: air tembikai susu

Vadai & samosa tu agak sedap. Rasa macam nak ajak mr. Sallehudin pegibbeli kagi samosa pakcik peniaga tu :)


We all beli juadah di Bazar Ramadhan PKNS. Ramai yang berniaga disini. Harga pun agak berpatutan. Cuma kawasan bazar tu agak sempit sikit kalau nak dibandingkan dengan pengunjung yang ramai.


Hampir 3 jam kami window shopping. HaHaha.. Mr.sallehudin dah tak larat jalan katanya. 
Kesian..sebab terpaksa teman bini nqk beli baju raya..ekekeke.. Akhirnya I beli selai baju design kaftan pendek. So kena beli kainnya sekali. Tapi I tak nak beli kain sebab I alan pakai baju ni dengan skirt mermaid :) 

Teeima kasih to mr. Sallehudin sebab sudi melayan bini you yang susah nak cari baju tpi comel.. Hahahaha...

Esok nak pergi cari FURLA dan kasut.. Hehw...

No comments:

Post a Comment