Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Tuesday, October 2, 2012

Untuk Tiga Hari

Sabtu minggu lepas me and hubby pergi nonton filem (mcm slang sinetron ajee) Untuk Tiga Hari.  I memang ada rasa teringin jugak nak tengok movie tu. Tapi selalu fikir yang Mr. Sallehudin mesti akan download movie yang baru lepas keluar panggung. So I diamkan ajee.. Tapi tiba-tiba Mr. Sallehudin tanye nak pergi tengok wayang tak? I masa tu tengah cuci pinggan kat dapur mengelejat laa nak tengok kan... Seperti orang mengantuk disorongkan bantal.. ~hihihihi~

Kitorang tak tengok midnight sebab mesti ngantuk. Kesian kat driver yang nak kena memandu balik rumah lepas movie midnight kan. So..kitorang tengok movie pulul 9.30pm kat Mid Valley.


Saya sebenarnya pencinta filem dan drama melayu. ~hihihi~ Dan diakui oleh Mr. Sallehudin. Walaupun dia kurang sikit nak tengok movie or drama melayu ni, tapi dia sentiasa memberikan sokongan moral kepada saya dan membawa saya masuk wayang.. hehe.. 

Kitorang dah standby dalam panggung agak awal juga. Hubby cakap "harap-harap citer ni tak bosan"
Untuk permulaan cerita ni agak meleret jugak. Tapi bila sampai part 'menara', 'bukit', 'pundi kencing aku dah sendat' hahahahaa.. memang gelak gilerr.. Ada lagi yang kelakor.. time Afin menari tiba-tiba pinggang terseliuh... adoyaiii... 

Komen Mr. Sallehudin : not bad jugak laa cerita ni. Tak stereotype. 
Tapi isu tentang Vanida Imran dan Rashidi Ishak yang dikatakan jatuh talak tu I rasa tak betul. Sebab maksud dialog yang Rashidi Ishak cakap kepada Vanida ialah bukannya menceraikan or bercerai dengan Vanida. (paham tak ape yg I tulis ni?) huhuhu. So senang cerita sesape yang dok kecoh jatuh talak antara Vanida dan Rashidi tu dinasihatkan tengok filem ni sampai habis. Jangan baru tengok gadzet kat tv terus buat spekulasi.

 ini dalam panggung.. citer blom start lagi..

Ini luar panggung..

So.. I bagi rating 4/5 untuk movie ni.. Afdlin Shauki..wat laa cerita yang best lagi yerr..  :)
Adios!!

No comments:

Post a Comment