Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Monday, October 22, 2012

Happy Pengantin Baru to My Bro

Salam semuaaaa..
alalalaa.. rindu sama blog saya yang tak seberapa ni.. huhu.. maklumlaa...bukannyer glemer sangat pun mrandmrssallehudin ni kan... 

Last weekend me and family ke Jengka 18. Adik lelaki saya nak kawen. Asyik hujan aje sepanjang hari di sana. Maklumlaa musim hujan kot sekarang ni. Jangan kata kat Jengka, kat KL pun cuaca dah suam-suam aje ni, petang sikit mesti hujan turun. 

Rombongan dari Perak adalah dalam empat kereta, termasuk kereta adik I laa.. diorang bertolak dari sana pukul 9 pagi. So I dengan Mr. Sallehudin dari rumah dalam pukul 1 tengah hari. Actually kononnya kitorang janji nak jumpa di tol exit Chenor. I tunggu kat setengah jam, tapi rombongan yang dari Perak ni tak sampai-sampai lagi. Hayooo.. lambat betul. Diorang tunggu kereta Pakngah I kat RnR Temerloh. Pakngah I tu dari Ampang. So.. I dan hubby pun ala-ala bosan, so kitorang terus aje laa perjalanan ke Bandar Jengka. Nak cari homestay pun ingat-ingat lupa. Homestay tu kitorang pernah sewa dulu masa rombongan bertunang. 

Adik I akad nikah sebelah malam. PUkul 8.30pm kitorang dah sampai depan Masjid Jengka 18. Hujan turun selebat-lebatnya. Sejukkkkk.. best tido.  ~heee~


Hoyeyy.. sekali lafaz aje dah sah. Terrer laaa... sama terrer dengan abang ipar dia jugak. Sebab sekali lafaz jugak. Sape lagi kalau tak laki I laaa... ~heee~ Tapi sementara nak tunggu akad tu, lama betul tok kadi dok pot pet pot pet.. ntah apa laa yang dia cakap, kami orang perempuan yang duduk di bahagian belakang ni tak dengar. Yang dengar perkataan.. SAH.. SAH... ajee... 

Ini pula acara batalkan air sembahyang. Huisss dapat seutas rantai tangan. Sekarang famili I dah bertambah lagi sorang. Lagi padat laa rumah kitorang kat kampung tu kalau semua berkumpul balik. ~hehehe~ Lagi pot pet pot pet laa mak I melayan menantu. 

Dekat pukul 10pm jugak kot selesai. Kitorang dijemput ke rumah pengantin perempuan untuk makan-makan. Lapooo... Kitorang dijamu nasi putih, ikan goreng, masak lemak nenas, labu , kangkung goreng dan sambal belacan. Masakan orang kampung gitu.. sedap. Tengah dok makan dengar orang jerit-jerit. Ingatkan apee..rupanya diorang dok tengok bola ATM lawan Kelantan.

Owwhhh.. tapikan... I ada satu cerita best ni. Kenkawan adik ipar I cakap.. "wehhh Ekin, kakak ipar ko tu dah kurus laaa..." ~hahaha~ mari melompat setinggi boleh. I happy tapi sang hubby dengki. I compius jugak bila pulak kenkawan adik ipar I tu jumpa I? I kenal diorang pun tak... hehehe.. maybe diorang tengok pic kat facebook kot.. or diorang baca blog I? mungkin... Ehhh koranggg.. terima kasih yer sebab memberikan maklumbalas kat akakkk..sesungguhnyaaa akakk terharu..~hehehe~ betul ke korang ikhlas cakap akakk kurus ni? ~ehehe~ korang laa sumber semangat akakk.... ~hahahahahahaa~


Ini gambo pengantin tujuh bulan. Err..bukan I mengandung 7 bulan yerr, kami yang dah kawin 7 bulan tapi masih tak dapat album gambo kawen lagi.. ~haptuiii~ kalau nak tau cerita klik SINI

Oklah.. Selamat Pengantin Baru to my bro. Minggu depan majlis menyambut menantu kat Bagan Serai pulak. Huuu.. mesti penat

4 comments:

  1. betoi kak, ekin xtipu... sume dok ty. Lupe nk bgth, kakde n mummy ekin pon ckp bende yg sama. akak dah kurus. Sies... All d best kak. Jom kite jalankan misi kurus mengurus. Yeay!

    ReplyDelete
  2. EKIN: yesss... misi hampir berjaya. ni yg bertambah semangat lagi ni nak exercise pusing 1 taman perumahan tetiap pagi...

    ReplyDelete
  3. Kurus la sgt. Masa kahwin tu 52. Ni baru sejam lepas timbang 58kg. So pada u all semua kena g check mata la. Mungkin kena pakai cermin mata tu. Mcm mana leh nampak kurus sedangkan berat bertambah. Explained plzzzz....

    ReplyDelete
  4. semoga berkekalan jodohnya...jom semarak cinta di Galeri Malam Pertama Cameron Highlands hanya di MARDI Station CH

    ReplyDelete