Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Monday, October 1, 2012

Mc Donald Samurai Beef Burger

Holaaa..
Sape dah penah rasa burger terbaru Mc Donald? - SAMURAI BEEF BURGER -

Actually I tau Mc Dee ada keluar beger terbaru ni sebab tengok iklan kat TV..pastu bila lalu kat depan restoran Mc Dee ada pulak iklan kat situ. Teringin jugak nak rasakan tapi macam..alaa nanti-nantilah.. ~huu~

Tapi malam Jumaat lepas masa I balik rumah in laws kat Gombak..semuanya pakat teringin nak makan Mc Dee. Pak mertua I pulak cakap dia ada dapat phamplet Mc Donald. Terus I jerit nak makan Samurai beger. My hubby coll 1300-13-1300, sebab semuanya malas nak keluar pergi beli. Malangnya mc dee tak boleh nak delivery time tu sebab dia org dah over loaded. Ramai sangat orang order untuk delivery. So me and adik ipar drive pergi Mc Dee Drive Thru yang berdekatan. Kitorang order 4 set Samurai Beef Burger dan 1 set Samurai Double Beef Burger. My hubby laa yang nak double tu.. ~huu~


Dah sampai rumah..apa lagi.. I yang kelaparan ni tak sabar-sabar nak makan. Sekali gigit beger tu... Ya Allah... sedapppnyerrrrr.. Seriessss tak penah rasa beger Mc Dee sesedap ni. Dolu-dolu orang gile nak makan GCB, tapi sekarang memang I confirm orang gile nak makan Samurai pulak.

Dagingnya yang agak tebal tapi lembut disaluti dengan Sweet Teriyaki Sos. Tak payah nak letak sos cili pun. Roti beger tu pun lembut aje, tak laa lenguh mulut nak mengunyahkan.. Makan bersama salad dan mayonnaise ajee.. Untuk set ni disertakan juga muniman Sakura Mc Fizz iaitu kombinasi air ribena dan Sprite. Tapi untuk minuman I tak berapa suka sangat sebab rasa tak best ~huu~ itu untuk my tekak laa tak tau laa tekak orang lain suka minuman Mc Fizz ni.. tekak masing-masing kan.. :)


For my hubby, daging burger tu memang ada dua keping. Seriess tak mual nak habiskan burger ni. Lepas makan rasa macam nak makan lagi.. Sekarang ni pun.. tengah menulis entry pasal Samurai Beef Burger pun rasa macam air liur ni meleleh leleh sebab nak makan burger tu lagi.. hikhikhik
 

Harapan saya untuk Samurai Beef Burger ni supaya kekalkan kenikmatan dan kelazatan sosnya... Actally sos tu yang buat beger ni jadi sedap. Jangan lepas setahun, sos teriyaki ni dah rasa lain pulak.

Dan harapan untuk suami juga.. lepas dia baca entry ni harap dia pulang dari kerja dengan membeli Samurai Beef Burger.. ~hikhikhik~  Note: tak payah beli 1 set dengan air pun tak pe.. janji beli beger ajeee.. hihihi...

No comments:

Post a Comment