Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Thursday, September 27, 2012

Shikiya Sushi dan Gadget

Semalam hari jalan-jalan dan hari makan-makan sampai nak pecah perut.

Kitorang pergi Plaza Low Yat sebab Mr. Sallehudin nak beli external hardisk. Maklum laaa I nie memang banyak gilerrr amik gambo save dalam laptop aje sampai laptop pun dah ala-ala slow. So semua gambo yang ada tu nanti nak tranfer masuk dalam external harddisk. Bukan saja gambo bahkan semua movie yang telah di download dan bakal di download pun akan simpan masuk dalam harddisk tu. Bukan itu saja drama bersiri 80 episod juga bakal di download nanti iaitu Adam Dan Hawa.. ~ehehe~ 
Suami geleng kepala saja tengok perangai bini yang fanatik  :p

Sebelum pergi membeli belah.. me and Mr. Sallehudin beli belah untuk perut kami dulu. Lapor sangat kan... keluar umah pukul 1.30 tgh hari. Sampai plaza pukul 2.30 ptg. 

Restoran yang kitorang tuju dalam plaza tu Shikiya Sushi Restaurant.
Mr. Sallehudin order nasi goreng cendawan. Harga nasi tu RM10.90 katanya ada promotion. Order nasi tu dapat free semangkuk sup umpai laut. Nasib baik nasi goreng tu boleh tahan sedap.


I pulak order chiken chop. Tobat I nak makan chiken chop kat situ lagi. sos black pepper sangat pekat. Ayam pun tak berapa sedap. Tapi disebabkan lapor gilerrr.. telan jugak sampai habis. Rugi bayar RM10.90 kalau tak makan habis. Membazir nanti...


Disamping makanan utama.. kitorang order sushi jugak. :) Kitorang amik mix sushi bento set. Harga RM21.90

This is mix sushi bento set. Susunan memang cantik. Dalam banyak-banyak tu.. I suka makan yang ada ikan dan ayam tuna. sebab sedap. Yang lain tu biasa-biasa aje.. Walau papepun tetap tidak dapat menandingi Sakae Sushi. 


Walau papepun makan tetap licin. Kalau kita order soft drink dan teh o limau.. kita boleh refill minuman tu. Yang tu ajee laa yang best pun. hihi.. Mr. Sallehudin makan dengan bersemangat sekali walau dalam keadaan masih penat yang tak hilang lagi outstation to Singapore selama 2 minggu.

Okey... lepas makan baru kitorang pergi cari barang yang nak dibeli. Lepas beli harddisk Mr. Sallehudin boleh pulak beli Portable Wireless & router. Nak guna line Maxis pulak sebagai wifi. ~huhuhu~

Okey.. thank youuuu my lovelyy and mucuk husband sebab beli mende ni semua..nak bagi kemudahan kat I untuk update blog dan bergoogle sorang-sorang kat rumah. Ekcelli.. sebelum pergi Singapore aritu pun Mr. Sallehudin bagi ni kat I...

|
|
|
|
|

\/




hiiiiii~ happy...
Sekarang masih praktis pakai mende ni. Maklum laa I ni buta IT skit.

Pada I..dah cukup semua gadget yang ada. Dari guna hanfon Nokia aje dulu sekarang dah pakai blackberry, Ipad, tablet..... alhamdulilah.. Mr. Sallehudin ada juga tanya I nak tukar hanfon baru tak? Sebab dia sekarang dah tukar hanpon.. tapi rasanya tak perlu kot. Sebab blackberry yang I guna sekarang masih ok lagi walaupun my mom hari-hari coll I..tengah cakap pastu dia kata hanfon I rosak sebab ada bunyi yang mengganggu perbualan kitorang sebab my mom tak dengar apa yang I cakap. I sebut nak buat pavlova.my mom kata I nak buat komputer?? Aisshhhh... Tapi Mr. Sallehudin coll I takde pulak masalah dia tak dengar suara I... jadi kesimpulannyaaaaa..... ~huhuhu~

Hokeyy.. cukuplah kemudahan IT yang ada. Sekarang..saya tengah memujuk Mr. Sallehudin beli gelang tangan..~hihihi~ yerrrrlaaaaa.. ada laa orang tu ada dua utas gelang tangan emas. Yang seutas tu siap mak mertua bagi lagi.. huhuhu

okey..stop kat sini dulu. Banyak pulak topik yang di pot pet kan ari ni..
Adioss...

No comments:

Post a Comment