Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Thursday, July 19, 2012

Mari Beli Biskut Rayaaa.. :)

Hai semuaaa...

ok.. hari ni I tak nak cakap banyak.. I cuma nak promote biskut raya. Homemade cookies dari Sweetheartstories. Untuk nak sambut raya kali ni I prrovide lima jenis biskut raya saja. Ingat hati nak tambah lagi koleksi cookies tapi tengah fikir nak wat biskut ape lagi... Ada orang request suruh buat london almond & tart nenas. tapi I fikir balik.. hmm dah ramai sangat orang yang jual london almond dan tart nenas di pasaran.. So I try buat biskut yang jarang ada di pasaran tapi ternyata dan dijamin kesedapannya.  :)

Choc Cereal
RM20 per bekas / 50pcs
Choc Cereal ni I terlupa dapat idea dari mana. last year try buat dan bagi sample. Terus ramai yang order. Kiranya top seller juga choc cereal ni. sampai dekat nak balik cuti raya pun agen coll request nak tambah lagi choc cereal ni. Koko cornflakes yang disaluti chocolate.. budak-budak mesti suka..

Biskut Aiskrim
RM20 per bekas / 50pcs
Biskut aiskrim ni I dapat resepi dari internet. Boleh katakan setiap tahun I buat biskut ni sebab my mom suka sangattt dengan biskut aiskrim ni.. katanya rangup biskut ni. So.. bila I start menjual biskut aiskrim ni tahun lepas.. banyak jugak permintaannya. My mom yg promote kat kenkawan dia. sampai I dah balik kampung.. I kena tambah lagi buat biskut ni sebab bila diorang rasa biskut ni.. diorang suka.. Makan satu balang dah habis. So.. diorang order lagi..  :)

Biskut Badam Berceri
RM20 per bekas / 50pcs
Biskut ni I reka sendiri..hehe.. Tak sangka pulak ada customer yang order jugak.. Diorang kata rapuh juga biskut ni. Dalam tu I mix sekali dengan ceri. Dalam adunan I campur sekali dengan serbuk badam.. Pastu I hiaskan dengan cokelat supaya nampak menarik..  :)

Biskut Manik
RM20 per bekas / 50pcs
Biskut ni.. tahun ni baru start jual.. Ini pu resepi my mom.. I tak tau laa macam mana feed back dari customer sebab tahun ni baru start jual biskut manik ni. Kalau sesape nak cuba boleh laa order ye..  :)

Biskut Sampan
RM28 per bekas / 50 pcs
Haha.. biskut ni resepi turun temurun dari my mom. Dari kecik lagi I memanggg suka sangat dengan biskut ni. Setiap kali nak sambut raya memang I suruh my mom buat biskut ni. Seriesss.. lepas my mom siap buat biskut ni.. I akan simpan sebab tak nak bagi orang lain makan.. haha.. kedekuttt.. Biskut ni agak renyah sikit nak membuatnya. Di tengah biskut ada cornflakes hancur. Pastu.. atas biskut tu ditaburkan dengan serbuk cornflakes dan dihiasi dengn ceri.. Last year pun ramai yang order biskut ni.. Setiap customer order 100 pcs..

Okeh.. setakat ni cuma ada lima jenis biskut raya saja. Insyallah mungkin I akan tambah lagi bilangan jenis biskut raya. Itupun kalau I dapat kiosk / pushcart untuk jual biskut sepanjang bulan Ramadhan ni. Owwhh.. I memang tengah cari lokasi yang sesuai untuk jualan biskut raya. kalau uolls ada infor lokasi yang sesuai dengan harga sewa yang berpatutan bolehlah email yer..  :)

Note: hari tu I ada request nak berniaga bazaar kat 1 Shameli Mall. Pastu organizer call I sama ada I setuju or tak berniaga kat situ. I memang teringin sangat nak cuba buka table kat situ.. waktu operasi berniaga dari pukul 10am to 10pm. Start berniaga dari 8 Ogos sampai 18 Ogos aje.. only 10 days. Tapi I fikir balik.. kalau I pergi jaga kiosk kat situ, nanti mcm mana dengan husband I.. tak kan dia nak berbuka puasa sorang-sorang kan.. dah laa tempat kerja dia jauh kat Shah Alam.. walaupun 10 hari tapi lama jugak tu. Ataupun I upah orang jaga kat kiosk I tu. Tapi berapa pulak gaji yang I nak bagi kat pekerja tu..? ~huhu~

No comments:

Post a Comment