Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Saturday, July 21, 2012

1 Ramadhan 1433

Hai semua..
Macam mana puasa hari ini? mesti juadah berbuka uolls hari ni dasat-dasat kan.. hehe..
But for me, 1st Ramadhan ni berbuka puasa di rumah aje.. Pastu Mr. Sallehudin ajak semua adik-adik and ayah dia datang berbuka bersama. So meriah laa jugak..

I cuma masak Kailan Ikan Masin, Daging Paprik dan Ayam Grill. This is my first time masak daging paprik. Mr. Sallehudin cakap sedap. ~hehe~ I happy sebab skill masak I makin hari makin improve. ~ngeh ngeh~

Dalam pukul 6pm gitu, Mr. Sallehudin pergi Pasar Ramadhan kat Kampung Melayu Subang. I tak follow sebab ayam tengah grill. Lagi pun hari ni I betul-betul penat gilerrrr.. Sebab dalam kol 11 pagi I keluar pergi beli barang-barang nak masak dan pegi kedai bakery nak beli bekas biskut.  Dekat pukul 2pm I sampai rumah. Uihh dahagaaa rasa macam nak minum.. ~hihihi

Uihhh.. banyak betul kuih yang Mr. sallehudin beli. Ada Popia goreng, Murtabak, Roti Jala dan karipap. Adik ipar I pulak bawak agar-agar bandung dari rumah.

So.. menu puasa hari ni

1 Ramadhan
Popian Goreng
Murtabak
Roti Jala
Karipap
Kailan Ikan Masin
Daging paprik
Ayam Grill
Air Tembikai


No comments:

Post a Comment