Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Thursday, January 19, 2012

HIV Test - DONE

Salam semua...
Hari nie saya bercuti. yeahhh.. rasa cool aje bila cuti ni. Kebetulan pulak my hanfon batt kong, charger tertinggal kat office maka sangat tenang percutian saya kali ni. kalau idak.. asyik berdering ajee bunyi memang tak tenang.

Hari ni saya buat HIV test kat Kelinik Kesihatan Seksyen 7, Shah Alam. Me and Mr. Sallehudin dah buat appointment since last week lagi. Actually kat situ memang ramai juga couple yang datang untuk buat HIV test. Mula-mula sampai isi dua jenis borang. Pertama borang maklumat diri. Tanya pasal kisah sejarah kesihatan diri kita. Borang kedua... hmmm.. ape ntah nama borang tu... tapimacam pic yang kat bawah ni borang tu....


Nak tunggu masuk bilik tempat ambil darah pun tunggu agak lama juga. Sebenarnya saya ni memang jenis penakut. Seriesss.. seumur hidup memang tak pernah ambik darah or derma darah. Tapi suntikan lain tu ada laa... Tembakan kali pertama kat jari tengah ni, langsung tak keluar darah. Saya dah cuak giler ni. Memang muka penakut. Pastu jururawat tu ambil jarum... pap ~ err tak de laa bunyi macam tu. Ini sound effect jer.. bila jururawat tu cucuk sikit jer kat jari tengah tu terus darah keluar meleleh lagi.. huhu...

Saya and Mr. Sallehudin masuk dalam bilik sama. Kitorang amik darah pun meja sebelah menyebelah aje.. Mr. Sallehudin ni notty tau.. sayatanya banyak ke darah kena amik? Dia jawab "adalah satu balang kot." huhh!!!


Gambar diatas jari Mr. Sallehudin. Nak tunggu result pun lama juga. Finally Alhamdulilah. Keputusan adalah negative. Uolls penah terfikir tak.. ape perasaan uolls kalau tiba-tiba kita punya result positif? Tadi ada satu couple ni.. dia pun sama-sama amik HIV test jugak. After result keluar, si perempuan terus keluar da nangis kat kerusi tepi pintu masuk dan si lelaki pula menenangkan si perempuan...


3 comments:

  1. erkk..
    yang last sekali tu rasa lemah lutut pulak bila imagine.. takutnya.. memang la kita x pernah buat apa2 yg membolehkan terkena hiv, tp x boleh nak bygkan kalau tetiba result positif ke.. ya allah.. takut.

    ReplyDelete
  2. hurm sape pun tak nk resultnya positif...,byk benda yg kita harus hati2 dlm dunia nie.... ain masa p test tu langsung tak takut sbb ain mmg penah la derma darah.... 5 kali kot....

    berbalik pada pasangan yg nangis tu.... hurm... rasanya fendy pun penah nmpk satu ketika dulu.... dan pas bila check positif dirog kena p hospital tuk dptkan pengesahan.... ape pun kena redha lah....

    ReplyDelete
  3. CIK NASHA : kadang2 tu mmg kita tak melakukan perkara2 yg boleh terkena HIV tp kadang2 kita tak perasan dari segi derma darah ke, mungkin sebab kesilapan org lain.. hmmm...

    CAHAYAMATA : yup.. kene pergi hospital wat pengesahan kedua sbb kadang2 pengesahan pertama ni takut tersilap... Jururawat tertukar rekord ke.. sebabnya jururawat tu bukan amik darah sorang dua.. ramai.. kot jururawat tu terpening ke.. so die tertukar.. kan....

    ReplyDelete