Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Friday, May 18, 2012

Weds Review : Lantern

Hi..
hari ni I nak cerita tentang hiasan lantern kat bawah khemah. Memang I berangan-anngan nak hias khemah tetamu dengan lantern. Total  semua lantern yang ada lebih kurang 200pcs. Ada juga one of my frens dia baik hati sponser lantern warna biru dan putih. Terima kasih Lis sebab sudi sponser lantern warna biru dan putih. 

Untuk lantern warna hijau, pink dan merah I pergi beli kat kedai di Jalan Panggung. Kedai tu sekarang ni business dia memang bagus sebab b2b banyak pergi lantern kat situ. Menggila jugak I memilih lantern. Sedar tak sedar harga untuk semua lantern yang I ambik RM500++ 
Gilaaa ker ape??? Apsal mahal sangat ni? Rupanya I terambik lantern yang saiz besar dan total lantern 300 pcs.. I tak nak banyak.. huhu.. cukuplah sekadar 150 pcs.. hihihi.. teroverrr pulak...


Lantern tusemua mula-mula digantung oleh owner khemah I mintak tolong dia gantung semua lantern tu. I bagi dia semua lantern tapi ade ke patut dia cuma gantung kaler biru dan hijau kat keliling khemah aje.. abih tu yang kaler lain macam mane? I betul-betul geram. Rugi laa kalau I beli tapi tak gantung. So malam sebelum kenduri tu, I ditemani my frens Shamsurina yang merangkap pengapit I masa kenduri hari tu gantung sendiri semua lantern. Adik I pun ada tolong jugak sikit-sikit...

Kat depan pintu masuk rumah pun ada jugak tapi tak de pulak snap pic.  Actually banyak DIY props yang I buat tapi no picture. Harap-harap dari official photographer ada laa sikit-sikit props yang terselit. Nampak sweet sangat bila semua lantern dah digantung bawah khemah tu. Owhh.. I rindu saat-saat preparation nak kawen hari tu.. Kalau boleh nak ulang lagi sekali saat-saat tu...  :)


Pic ni I nak tunjuk lantern biru dan hijau. Bukan nak tunjuk orang berbaju biru tu.. Owhh itu my adik. Dia pun nak kawen bulan 10 tahun ni. So for his wedding, I akan prepare kek untuk majlis potong kek dan chocolate fountain corner. Apa lagi ko nak akak sponser? Sila cakap sekarang...  :p

1 comment: