Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Friday, May 4, 2012

Breakfast & Green Cake

Its Friday..
Pagi ni Mr. Sallehudin request nak breakfast telur separuh masak. Okey..no problem  :) will do for you with love.. muahhsszz. Dua biji telur separuh masak dan dua ketul hot dog.


Lepas Mr. Sallehudin pergi kerja, I pun buat breakfast untuk diri sendiri pulak. Goreng empat ketul nuggets aje. 



Tengah makan tetibe Mr. Sallehudin Wats Up. Dia cakap dah sampai depan office tapi sakit perut yang teramat.. pulak..  So balik umah..

Dalam pukul 11am kami sekali lagi pergi klinik. Kali ni doktor bagi ubat yang power kot. Kurang sikit sakit perut dan dah kurang masuk toilet buang air besar. Doktor pun ada buat surat refer to hospital swasta pulak. So.. tengoklah nanti macam mane yer.. Harap lepas ni cepatlah sembuh pastu boleh pergi cameron Highlands lagi.. ~hikhikhik~

Mari tukar topic. Last nite I baking cake. Four Layer Green Butter Cake.Saje-saje baking cake sebab pertamanya tiba-tiba teringin nak makan kek. Keduanya nak tambah portfolio gambar cake dalam Sweetheartstories fanpage. Ketiganya sebab semalam our 1st anniversary Mr. sallehudin jatuh cinta dengan I.. ~hikhik~ Love U muchhhhh...


Ini the making of.. Mr. sallehudin yang sapu topping atas kek tu. bagus dan pandai. macam tu lah kalau jadi suami orang bisnes cake. Secara otomatiknya jadi pandai sapu krim cake. Lepas ni boleh tolong I buat cake kan...  :)
 

Lepas sapu topping, I buat roll ala-ala bunga. Rupanya tak laa susah sangat buat roll macam tu. Rasa enjoy tapi perlukan krim yang agak banyak untuk hasilkan roll yang macam ni.
 

sedap.. nyummiii nyummi... Mula-mula nak buat warna biru. I letak pewarna biru dalam adunan. Tapi I terlupa adunan adalah warnak kuning. Kalau kita campurkan kuning dan biru makanya ia akan jadi warna hijau. Tapi I berpuas hati  :)
 

I ambik order untuk cake yang macam nie yer. Cake ni sesuai dibuat hantaran, untuk majlis kenduri dan etc.
Uolls semua.. marilah LIKE fanpage Sweetheartstories Cupcakes & Craft

No comments:

Post a Comment