Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Monday, April 30, 2012

Fulltime Housewife

Salam semua.. dan selamat hari Isnin. Rasanya hari ni mungkin ramai yang apply cuti sebab esok pun public holiday. Selamat bercuti kepada mereka yang bercuti dan selamat bekerja kepada mereka yang bekerja. ~kehkeh~

Soooo... hari ni bermulanya rutin kerja saya dirumah. I have been full time house wife. Pagi ni I memang bangun awal jugak sebab dah biasa kan bangun awal nak pergi kerja. Hari ni I siapkan breakfast untuk suami. Alaa.. tak laa meriah sangat cuma roti dan telur dengan air teh. Sebelum ni memang I tak pernah siapkan breakfast untuk suami sebelum pergi kerja sebab tak sempat. Normally I yang keluar rumah dulu pergi kerja. Pukul 7am dah keluar rumah.. lepas tu petang pukul 7pm baru sampai rumah. Suami pukul 8am baru keluar pergi kerja.. tak adil kan...  :p

Pagi ni I dah siap sapu sampah, cuci pinggan, lipat baju dan dah siap basuh baju. Tunggu nak sidai aje kejap lagi.. Update blog dulu.. ~hihihi~ So lepas ni sidai baju ni boleh rilex kejap sambil ber'blog'ing.. - ehh.. bukan skrg pun ber'blog'ing gaks ke?

Petang sikit baru masak nasi. Lauk memang dah ada dalam kepala nak masak ape untuk hari ini. Ikan goreng dan sambal udang. Sekarang dah macam terliur. Kalau ada petai lagi best. Tapi memandangkan dah ada bahan-bahan untuk masak petang ni.. so tak perlu keluar pegi beli bahan nak masak. Duit pemberian suami untuk belanja dapur hari ni boleh simpan dalam tabung. ~Terrbaikkk~...

Tapi malam ni, suami ajak balik rumah mak dia di Gombak sebab esok kan cuti. So Im planning balik sana nak belajar buat roti. Ibu mertua saya pandai buat roti. Tapi bahan untuk buat roti belum beli lagi. Agak-agak esok kedai bakery bukak tak? Hopefully bukak laa yerr.. tak laa posponed nak belajar buat roti. Lagi cepat lagi bagus kan..  :) Hujung minggu ni balik Melaka, kampung suami. Bila pulak nak balik kampung saya ni..? Hujung bulan pulak nak pergi Kelantan sebab ikut rombongan pengantin mak sedara suami...

Okey.. nak pergi sidai baju jap.. 
~tata~

2 comments:

  1. bestnya dapat jadik fulltime housewife! mimi, dah ada anak nanti lagi syok jadi fulltime h.w...!!anyway, good luck in your business ye...!

    ReplyDelete