Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Tuesday, March 12, 2013

Throw Back : Our Wedding

Salam semua...

ok minggu ni kite buat semua flash back gambo kawen ye.. sebabnya nak amik mood sempena 1st wedding anniversary... :) lalallalaa...

Rombongan pengantin lelaki dah sampai. Dalam pukul 1 tgh hari diorang dah berarak dari homestay yang disediakan ke rumah pengantin. Jarak homestay ke rumah pengantin lebih kurang 500 m saja.. hehe


 Ok.. I pun kuar menyambut pengantin lelaki sambil dirinigi flower gurl, pengapit dan tiga orang dayang berbaju biru..  :)


Time ni takde laa nervous sangat.. Rasa glemer sebab semua orang dok pandang. hahaha...

Lepas tu I pun menyambut pengantin lelaki dan mencium tangan beliau. Tengok tu... poyo sungguh muka laki I kan.. hehe..
  

Bersiap sedia hendak menuju ke pelamin. Time ni tak ingat lah cuaca panas ke mendung.. hehe.. Tak rasa ape-ape, rasa macam anggun aje berpakaian pengantin.. hahaha..


Melepas pintu gerbang berbentuk 'love'. Mak I berkenan sangat pintu gerbang tu.. hehe


Akhirnya.. dah bertenggek atas pelamin.  :) I pun macam konpius apa tema warna yang I unakan sebenarnya untuk my wedding..? huhu.. Baju kaler biru, pelamin warna merah hitam.. Tapi ok laa kan.. kalau pelamin nak warna biru juga nanti tenggelam pulak me & mr. sallehudin atas pelamin tu.. 


Walaupun pagi sebelum pergi make-up kat kedai, I memang tak makan ape-ape pun. Lepas tu balik dari mekap I sempat makan cendol aje. Memang rasa sangat lapar. Bila dah sampai kat meja makan beradap I makan tak habis. Cuma ratah lauk aje. Yang penting I dahaga sangat-sangat..!


Hahaha.. rasanya gambar ni adalah sangat kelakar kan Mr Sallehudin?? 
Mesti laki I cakap dalam hati " ishh.. bini aku nih buruk lantak sungguh! org lain dh abih mkn die blom abih lg.. haiss" mimik muka I pulak seperti sangat berusaha nak carikkan daging dalam pinggan tu.. hehe..

Yer.. husband I memang ganas!!.. hahaha.. pegang pisau macam tu dan terus nak tikam kek. hehe.. Untuk wedding cake tu include sekali dalam package catering. Niat hati mulanya memang nak buat kek sendiri. tapi rasa macam dah tak larat sangat. Banyak mende DIY yang lain blom buat. So pasrah aje lah cane design wedding cake. huhu.. Cuma I ada bagi patung bride & groom suruh pembuat kek letak atas wedding cake.


I suka gambar ni  :) Owhh.. rupanya I tak review pun gambar DIY untuk bilik pengantin kan :) backdrop kat kepala katil tu memang DIY. amik idea dan tengok tutorial kat blog b2b yang lain.. 


Jangan tak tau yer.. pengantin pun karaoke juga di akhir majlis. Kitorang nyanyi lagu Dua Insan. Actually I dah practise lagu ni, pergi karaoke dua tiga kali.. hahaha.. tapi bile nyanyi kat kenduri kawen rasa darah gemuruh pulak.. ekeke..

 Yeahhh.. akhirnya majlis selesai.. Terima kasih kepada semua yang sudi hadir ke majlis perkahwinan kami. Terima kasih kepada semua vendor dan terima kasih kepada jiran tetangga yang sudi menolong..  :)


Rasa rindu sangat nak DIY macam dolu-dooluuu.. Bila laa lagi dapt DIY kan.. rasa sebok nak siapkan itu ini. Memang penat tapi sangat berpuas hati bila hasil kerja kita dipamerkan di majlis perkahwinan kita kan...



No comments:

Post a Comment