Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Monday, July 11, 2011

Review : Dress & Make-up

Saya tak keluarkan kos yang banyak untuk prepare baju & mekap. Sebabnya everything done by me..
Baju tu sebenarnya dah lama saya simpan since dari tahun 2008 lagi. Kalau nak tau dulu saya penah wat biznes sewa baju pengantin dan pelamin. Tapi memandangkankan selepas itu dah tak ada orang yang memberi sokongan langsung untuk meneruskan biznes ni.. suruh tutup lagi ada laaaa... huhh!! [okey2 sy nk citer happy story bukan sad story]

Memandangkan baju tu disimpan sejak tahun 2008.. maybe nampak macam old fashion skit lah kan. Rasanya tahun 2011 dah jarang sangat orang pakai baju lace & korset kan.. tapi saya tetap pakai. Sebabnya dari dulu lagi memang angan-angan saya bile bertunang nak pakai baju pink ni. So, lepas saya berenti dari biznes sewa baju pengantin dan semua baju-baju dah saya jual. Cuma saya still simpan 3 pasang baju pengantin aje lagi..  :)


So.. hajat saya dah tercapai nak pakai baju pink ni masa engagement. Tudung pulak, saya pergi beli kat Jalan TAR. Harga RM10 aje. Ingat nak cari macam yang ada manik-manik kat atas kepala tu.. tapi...hmm..ntah laa.. biar amik tudung kosong macam tu aje. Sebab lepas ni boleh pakai tudung tu lagi..  :)


Cekak kerawang kat kepala tu pun saya simpan sejak tahun 2008. Rasanya tahun 2011 owang dah tak pakai kot style macam ni. Banyak orang pakai cekak ribbon tu. Mula-mula saya pun nak pakai cekak macam tu. Dah beli kat Bagan Serai. Harga RM3 aje.. tapi ribbon memang cantik sangat.. Tapi ntah macam mana tak jadi pakai cekak ribbon. Terus ikut aje planning asal pakai cekak kerawang tu...

Bunga tangan tu pun sama.. Simpan jugak since 2008. Hahaha.. semuanya saya pakai yang macam ala-ala old fashion..  :) Takpe laa.. nanti majlis nikah baru laa tempah baju baru. Saya dah ada idea style yang macam mana saya nak pakai untuk nikah nanti..  :) hikhik...

U'olls tau tak.. saya tak sediakan kan langsung kasut untuk tunang. Pakai aje kasut yang ade. kebetulan ada sepasang kasut kaler pink.. So standy kasut tu laa.. kot nak outdoor fotoshoot. Tapi takde pun.. hihi..


Okey nak cerita pasal mekap pulak.. Saya mekap sendiri. Hmm.. maybe sebab dah lama tak mekap orang kawin dan style pengantin.. saya rasa macam mekap tu tak berapa smooth.. Lepas mekap tengok kat cermin ok. Then tanyer kat sumer orang.. ok tak mekap nih..? diorang pun kate ok. Tapi bile dalam gambo nampak sangat macam bertompok2.. huhu.. tak bestnyerrr...

Untuk majlis nikah & sanding perlu booking MUA ok...  :)

2 comments:

  1. for me ok apa...tunang je kan..kira u beruntung tak payah kuarkan kos nak tempah baju or sewa....best nya...selamat bertunang mimi...baju yg 3 helai simpan tu leh buat tukar pakai...ok waht tak la old fashion pun

    ReplyDelete
  2. cantik lg baju tu..tak la out-to-date sgt..(",)

    ReplyDelete