Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Saturday, July 2, 2011

Lagi Enam Hari...

Lagi enam hari majlis tunang saya..  (^_^)

Sekarang saya tengah packing barang-barang yang nak bawak balik ke kampung. Banyak nyerrr.. dulang hantaran la, barang decor laa, baju tunang laa, peti brg make-up la [sbb mekap sndiri], barang nak buat cupcakes laa.. penuh jugak laa bonet kereta tu nanti. Agaknyer jgn kan bonet.. kat tempat duduk belakang tu pun nanti penuh.. ~sighh~

Simple checklist untuk my E-day:

:: Costume
** Dress + tudung + aksesori - DONE [sendiri punyer]
** Make-up - DONE [kire done laa sbb sendiri mekap]
** Kasut - Pending [kasut dh lama beli, dua kali pakai tali putus]huhu

:: Catering
** Menu - Ayam Masak Merah+Kurma Daging+Dalca - DONE
** Khemah - DONE [abah dah booking] x tau le cane rupa khemah tu
** Centerpiece - Pending [sbb tak tau cane susunan meja. tp jus prepare je]

:: Desert Buffet
** Menu - DONE [semua dh order. Dadih  cupcakes wat kt kg nanti]
** Decor Item - DONE for 85%[ blom siap stand cupcakes]

:: Hantaran
** Hantaran Item - DONE 80% [yg dessert sumer dh tempah, tunggu Friday je]
** Hantaran Decor - DONE 80% [fresh flower mama dh booking..]

:: Mini Pelamin
** Item Decor - DONE 85% [Backdrop aje blom ade.. ]

:: Door Gift
** Cupcakes for guest - Pending [balik gk bar buat laa]
** Goodie bag for his rombongan - Pending.. [tak tau nk bagi apeee]

:: Fotografi - Pending [blom dpt confirmation]
++ klau fotografer tu tak dapat datang, gune adik saya dan adik Mr. Sallehudin je
++ Pakai DSLR kitorang je.. abih cerita.
++ Nanti select pic pastu hantar wat costume album aje. Lagi jimat..

:: Cincin
** Dah tengok cincin tunang.. hikhik.. cantik sangattttt. I LIKEEE.. tenkiu dear...


Rasanya dah 70% dah confirm. Tinggal lagi dessert tu nak siapkan masa saya balik kampung nanti. Yang mana mama tempah tu akan sampai hari Khamis or Jumaat...

note: lapar.. nak mkn..  

1 comment:

  1. wow 6 days lagi.kalau zimie, mesti nervous dah time tu.hihi congrats mimis!!

    ReplyDelete