Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Monday, January 14, 2013

Reward Again

Salam hari Isnin semua dan selamat bekerja  :)
bagi pembuat kek seperti I, hari Isnin adalah hari cuti sedunia dan boleh bermalasan di depan laptop sambil meng'update' blog. Almaklumlah.. kebanyakan tempahan kek atau servis choc fountain yang diterima kebanyakkan melibatkan hari Jumaat, Sabtu or Ahad. So.. seawal hari Rabu I dah kena standby barang-barang yang diperlukan. Pergi bakery ke, cari bahan untuk buat kek dan sebagainya..

Semalam.. (ahad) selepas buat delivery rainbow cake kat seksyen 11, Shah Alam.. me and husband saja masuk SACC Mall. Actually I tak pernah masuk dalam SACC Mall ni. Kat situ ada satu kiosk make-up panggil I.. ask for trial make-up. Beautician tu sapukan compact powder & letak lipstick kat I. Dia cuma nak perkenalkan product dia aje.. 

After coles bedak, bila tengok kat cermin I tengok sapuan bedak di muka memang sangat cantik. Bedak compact yang boleh dijadikan sebagai foundation jugak. Yupss memang banyak sekarang product 2 in 1. Compact powder + foundation. Tapi product ni I tengok nampak lebih natural, kemas dan gebu.. hehe..



So.. untuk promotion semalam, kalau I beli product ni I akan dapat VIP member card dengan keahlian seumur hidup. Plus.. kalau I nak pergi mana-mana event dan perlukan khidmaty solekan, I boleh pergi ke kaunter diorang dan I get the servis without any charges. So.. dalam otak I.. "wahh.. bagus nih" huhu.. macam laa I selalu pergi event yang perlukan khidmat solekan macam artis kan.. 

FInally I grabbed it. Dengan harga RM129 I dapat 1 unit compact powder dan VIP member card. Walaupun agak mahal.. dan kalau nak tau ni laa first time I beli bedak harga seratus lebih.. huhu.. tapi apa salahnya I bought it for my self. Reward untuk diri sendiri selepas berhempas pulas tanpa henti membuat kek.. kan... hehehee...


Tarraaaaaa...
Feel nyerr lain tau pakai bedak mahal nih.. hahahaa.. (perasan)

Untuk mu husband pun ada jugak I bagi reward nanti. Yerr laa... lagipun dia pun ada jugak tolong I angkat barang sana sini.. sometimes teman I untuk servis candy buffet or choc fountain kat event customer. I ada simpan duit sikit hasil bisnes kecil-kecilan I ni and nanti nak bawak my husband pergi bercuti. Tapi duit tu untuk sewa hotel aje.. Kos perjalanan dan kos makan minum dia tanggung.. hahahaha.. 
lalalalalallaaa...

No comments:

Post a Comment