Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Friday, August 3, 2012

Ramadhan 11 @ Mr. Steak House

Ramadhan 11 yang lalu baru berkesempatan berbuka puasa kat kedai. Kalau tak sebelum ni hubby sorang jer yang singgah pasar ramadhan dan belikan roti john laa popia goreng laa.. So untuk berbuka puasa pada 11 Ramadhan we all pilih nak makan western. Actually iftar bersama dua member office mr. Sallehudin.

Mr. Steak berlokasi di Seksyen 13, Laman Seri Business Park, Shah Alam.
Kedai ni berada di bangunan baru yer.. kedai pun cantik dan cool ajee..  :)



I pilih menu chiken merryland. I terlupa nak mintak mushroom sos. Terus tukang masah dah prepare sos sweet sour. Agak spoil di situ. Sos I boleh bagi 3 per lima saja. Tak cukup power dan chiken pun biasa-biasa ajee. Harga untuk chickenmerryland hanya RM10.90 saja.


Mr. sallehudin pulak pilih T-Bone Steak. Daging memang lembut dan tak penat nak mengunyah. Black pepper sos pun agak terbaik jugak. Time tu I imagine kalau chiken merryland I berkuahkan black pepper pun mesti sedap. I boleh bagi 4.5 / 5. Harga untuk T-Bone Steak RM24.90. Kalau tak silap I T-Bone adalah yang termahal dari semua menu yang ada. 


Sirap bandung adalah yang terbaik jugak.
 


Mr. Steak House ni pernah masuk Jalan-jalan Cari Makan TV3 tapi I tak sure untuk muim yang keberapa. Servis kedai ni ok-ok aje.. Nak kata makanan sampai lambat pun tak awal pun tak.. Tapi for us, makanan yang kitorang order tu agak awal jugak sampai. Sampaikan i dah tak sabar nak tunggu time berbuka pose.. HIHIHI..
 

Harga makanan di kedai ni sebenarnya tak lah mahal sangat sampai mencekik darah.. huhuhu..
Masih lagi bersesuaian dan mampu milik. Student UITM pun mampu kalau nak pergi makan kat situ..  ;)

1 comment:

  1. wah, nampak macam sedap je menu kat situ. good recommendation.
    kalau nak booking tempat, boleh walk in ke? steak house ni ade number telephone tak? rasa macam nak pergi hari ni. heee :)

    ReplyDelete