Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Tuesday, August 14, 2012

Balang Kueh & Carpet

Yeahhh...

Memandangkan tahun ni I menyambut raya sebagai isteri.. banyak list barang yang I sediakan untuk dibeli.. Ehh..banyak ke? Mana ada..skit ajee.. ~hikhik~

1) Balang kuih raya
Korang bayangkan.. I dah buat banyak jenis kuih raya.. tiba-tiba teringat balang untuk simpan kuih tak de. Alaa balang yang penutup merah tu banyak laa kat rumah. Ni balang yang cantik untuk kuih raya nak bagi tetamu makan.


I nak carik balang yang tak mahal sangat la. Agak-agak jer harganya. Kalau dapat yang konsep vintage or English deco pun ok kan..  :) I nak beli dalam enam or lapan balang cukup la.. Maklum laa.. I kan tokey kuih raya.. ~huhu~ kuih terlebih-lebih pulak..


2) Carpet
Owhh.. sakan sungguh I raya tahun ni. Sampai carpet pun nak beli baru. Dulu kala tak ada pulak teringin nak beli carpet kan. Berangan nak carpet yang design moden dan simple. Tak payah besar sangat pun tak apa..  :)


I prefer yang kaler gelap. So kalau carpet tu kotor tak lah nampak sangat. Design pula I lebih suka yang bentuk geometri. Tak payah design bunga-bunga.


carpet I nak letak depan sofa. Tapi sofa kat rumah I ni kaler merah. Hopefully match laa dengan carpet yang bakal dibeli.

That dua item yang I tergediks sangat nak beli. Macam dah tak sabar nak beli sekarang..  :p

No comments:

Post a Comment