Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Sunday, August 5, 2012

Menu Dan Keinginan

Rabu, Khamis dan Jumaat lepas kami laki bini makan biasa-biasa ajee untuk berbuka.. Kitorang memang tak makan nasi waktu berbuka puasa cuma makan murtabak atau roti joh atau goreng-goreng ajee..

12 Ramadhan 1433
Kuew Tiau Goreng
Murtabak
Popia Goreng
Cucur Badak
Air Tebu 

13 Ramadhan 1433
Mee Rebus
Karipap
Roti John
Air Milo Ais

14 Ramadhan 1433
Mee Goreng
Ayam Percik
Murtabak
Air Jagung

Ringkas sangatkan menu kitorang time berbuka.. 
Mr. sallehudin memang susah nak makan menu berat-berat waktu bebuka puasa. Kitorang cuma makan nasi  waktu sahur aje. Itu pun setiap kali sahur I memang bangun untuk goreng telur atau buat telur dadar saja. sebab hubby seleranya mesti nak kena makan telur disamping lauk ringkas yang lain.

Tahun ni jarang sangat berbuka puasa kat luar. Maklumlaa dah kawen. Last year selalu juga merasa buffet Ramadhan. Tahun ni baru sekali berbuka pose kat luar. Makan steak kat Mr. Steak House. I ada juga ajak hubby pergi buffet Ramadhan. Tapi hubby cakap kalau bawak I pergi buffet amatlah rugi sebab sekarang ni I dalam program diet (yang tak berapa nak diet sangat..huhu) so makan pun sikit aje tapi bayar untuk buffet paling murah pun RM29.90.. Rasa macam tak berbaloi lah bayar mahal tapi kita makan dalam kuantiti harga yang tak sampai RM10. So, hubby cakap kalau nak berbuka pose kat luar cari restoran yang ada provide ala-carte. 

Tinggal lagi dua minggu aje untuk berpuasa. Hubby pulak tak ada seminggu lebih sebab outstation kat Penang. Tinggallah I berbuka sorang-sorang kat rumah. So, bila dah hubby tak de ni I boleh lah tunggu sahur pukul 2am gitu.. Lepas makan boleh terus tidur sampai esok.  :)  kan... kan... kan..

So, peluang untuk berbuka dengan hubby diluar ialah pada minggu terakhir Ramadhan. Yeahh.. kalau macam tu I nak senaraikan disini tempat yang I berhajat nak makan.....

1. Nasi Kukus Ayam Berempah kat DownTown Mines
Tempat ni I penah pegi makan dgn hubby last year. Masa bulan Ramadhan jugak. ayam die memang powerr.. lembut sangattt  :)

2. Concorde Hotel
Hahahahaha.. gilerlah nak pergi makan kat sini. Tercetusnya keinginan nak makan kat sini sebab ada salah sorang rakan fb I tulis status husband dia blanje makan kat Concorde sempena birthday diaa..

3. Fullhouse
Last year I dah penah berbuka puasa kat FullHouse Sunway Piramid. Tapi kali ni I teringin pulak nak pegi Fullhouse kat Kota Damansara tu..

ok.. ok... Dah tak nak melalut panjang. dah pukul 2 pagi ni. Eloklah I pergi beradu..
Selamat tidur semua...

2 comments:

  1. dear, dah cuba buffet kat istana budaya. rm 35 sorang.

    ReplyDelete
  2. try la kat
    Island steamboat - rm27
    Istana Bambu - rm55
    Laman Sri Payung - rm15

    hehe...paling sedap kat Island Steamboat.
    Nyam2~

    ReplyDelete