Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Monday, August 27, 2012

Gambar Family

Salam semua..
amboi..boi.. I baca status kat fb, ramai sungguh yang takde mood nak pergi kerja sebab dah lama cuti panjang ye. Termasuk laa hubby kita pon sama jugak.. hehe..

Blog pun bercuti tanpa sebarang update juga sepanjang minggu pertama berhari raya. Ingat macam nak update last week tapi rasa macam. "alahh..nanti laa dulu..esok aje lah update"

Lets me story serba ringkas kisah syawal saya pada tahun ni.. Tahun pertama beraya disamping suami dan yang paling penting pertama kali beraya jauh dari keluarga sendiri. Alhamdulilah. di pagi hari raya tiada titisan airmata yang keluar.. tapi kak ipar I menangis hokeyy.. ~huhu~

Tahun pertama beraya bersama keluarga mertua di kampung Kandang, Melaka. Kampung Kandang tu ialah keluarga sebelah ayah mertua I. Lepas sembahyang raya dan sessi bermaafan, sessi bergambar pun berlangsung dengan setiap keluarga masing-masing mengenakan warna tema. Ada yang kaler grey, kaler kuning, kaler dark purple dan macam-macam lagilah. For my family kami semua pakai warna merah. Warna nie yang dihajati oleh arwah ibu mertua I sejak tiga bulan sebelum arwah meninggal lagi dia dah cadang nak pakai baju warma merah.

Bukan senang yer nak susun atur kedudukan untuk bergambar nie..


Taraaa.. amat menyerlah sekali warna merah kitorang. Bersemangat betul kitorang semua cari baju raya warna merah. Sebabkami ingin memenuhi hajat arwah ibu mertua.
 

Raya kat Melaka pun seronok jugak. Dalam masa satu hari, kami setel enam biji rumah sekali gus. Memang pantas dan tangkas kami beraya. Raya kedua, pagi-pagi lagi I dah bersiap sedia sebab nak berangkat ke Bagan Serai pulak. Jalan jammed. Lapan jam kitorang dalam kereta..

Ini pulak family I. Kitorang tak pakai baju kaler sama sebab pic ni pun dah raya ketiga. Tak kisah laa janji baju semua cantik dan pemandangan pun cantik.
 

Four of us.. Lepas raya haji nanti adik I yang lelaki pulak nak kawen..  :)
 


I malas nak cerita panjang lebar kisah raya I sebab rasanya flow adalah sama dengan uolss jugakkan. Berkunjung rumah sedara mara. Makan sampai mengah, berat badan bertambah.. ~huhu~


tahun depan turn beraya di Bagan Serai pulakk.. hoyeyy...

No comments:

Post a Comment