Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Tuesday, April 2, 2013

Obses Meatball

Hai..

Uolls penah makan meatball kat IKEA tak? Sesiapa yang tinggal area KL dan yang sewaktu dengannya mesti pernah rasa meatball yang super awesome ni kan.. hehe..

Dulu kala, I tak pernah makan dan memang tak suka langsung makanan yang berunsurkan meatball ni. Selalu jer dengar ada yang kemaruk makan meatball ni. Lama kelamaan bila selalu sangat mendengar cerita tentang kehebatan meatball IKEA ni.. (kononnya..) hehe.. so I pun cuba pergi makan. Time tu first time I makan dengan Mr. Sallehudin. Rasanya dalam hujung tahun lepas. 

Okey.. sedap. Tapi tak tau laa apsal time tu deria rasa I mengatakan.. "owhh.. biasa aje rasanya takde laa sedapa mana pun.. "

Kali kedua I pergi makan sorang-sorang. Tapi waktu tu I pergi ke IKEA bukan bertujuan nak makan meatball. Sebenarnya nak mencari props untuk job candy buffet I. 

I sampai di IKEA dalam pukul 12 tengah hari gitu. Selepas parking I pun masuk ke IKEA. Perut ni rasa macam ala-ala lapar jugak. Tibe-tibe I ternampak ada satu banner promotion. Satu set ada 10 biji meatball berharga RM2 saja.. Okey.. kagum sekejap.. Kalau tak silap, masa promotion tu ialah hari pertama IKEA menjual meatball semula selepas diberhentikan sekejap penjualan atas isu tertentu.

Okey.. I masuk cafe IKEA. Orang tak ramai. So.. I beratur dengan jayanya. lalalaa... Lepas dapat meatball, I pusing nak pergi bayar kat kaunter sekali tengok ramai manusia beratur sampai ke tangga depan sana. Dalam hati I.. "nasib baik aku terawal" ~hee~

 Gambar atas: Diambil semasa hari promotion 10biji = RM2

Kali kedua makan meatball IKEA.. kali ni deria rasa I mengatakan "Owhhh.. sedapnyaaa" Tibe-tibe I telah menjadi obses dengan meatball IKEA. Balik rumah teringat ajee.. ~hehehe~


Kali ketiga pergi makan lagi.. Kali ni pergi IKEA memang tujuan utama nak makan meatball. I pergi makan sorang-sorang.. hehe.. Mr. Sallehudin kan kerja. Jadi.. I sebagai suri rumah tangga suka hati laa nak kuar pergi makan kol bape pun kan.. ekeke.. I telah meng 'wats up' gambar meatball kepada Mr. Sallehudin. Dia sangat marah sebabnya I pergi sorang-sorang tak ajak dia.. ~hehe~

Okeyy.. okeyy.. next time kite pergi makan ye Mr. Sallehudin. U blanje  :p

note: I rasa pihak IKEA kene bagi komisen kat I nih sebab tolong promote meatball diorang nih.. ~ekeke~

No comments:

Post a Comment