Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Saturday, June 9, 2012

Baju Dah Masuk Dalam Kotak

Hi everyone..
Nothing much nak ceritaa. Tak ada update terkini. Sekarang ni setiap hujung minggu dah susah sikit nak gi jejalan sebab every week ada aje yang booking chocolate fountain untuk birthday party dan kenduri kahwin..
Promo : Sesiapa yang nak booking chocolate fountain atau candy buffet untuk birthday party atau kenduri kendara atau majlis akikah.. boleh email saya di cupcakesmuffins@gmail.com  ~ehehe~

ok-ok...
Actually I nak cerita satu benda yang boleh dikatakan sedih. huhuhu..
Beberapa hari lepas I dah packing semua baju-baju I yang telah KETAT hokey.. semua t-shirt yang small dan ala-ala comey I dah tak boleh pakai. Sebabnya ia sudah terlalu sendat dengan badan I dan dah tak sesuai sebagai seorang isteri untuk memakai t-shirt seperti itu. ~ecehh~
Ada juga seluar jeans yang baru beli tak sampai setahun sudah terlalu ketat. sedey  :(


Lihatlah.. satu kotak besar terisi dengan baju yang telah kecil. bju kurung pun ada yang tak boleh pakai dah. Kain nak zip pun dah tak boleh.. Huihh tak sangka betul berat badan naik mendadak. Walaubagaimanapun sekarang I cuba juga sikit-sikit nak kurangkan berat badan. I cuba tidak makan waktu malam. Tapi pengaruh suami tercinta tak dapat melawan. Tengah malam buta dah nak tido niee.. tetibee  "Cukkk.. I lapooo!!" Yer.. suami I berkata-kata di telinga I.. makanya I perlu menyediakan makanan ringan untuk dia supaya dia tidak tidur dalam keadaan kelaparan. Apabila menemani beliau makan maka I pun ikut serta makan... sooooo... hasilnyaaa.. berat telah naik menjadi 57kg. ~takut tengok badan sendiri kat cermin~

Oleh itu.. saya telah menjadi kekurangan baju dan almari lebih mempunyai ruang untuk bernafas. Sekarang I dalam proses untuk menggantikan baju lama dengan baju baru yang lebih sesuai. ~hikhik~ untuk membeli baju baru bukannya senang. ia perlu mempunyai modal yang agak banyak juga. makanya suami perlu bertanggungjawab untuk menggantikan baju baru untuk I.. sebabnya dialah punca I menjadi gemuk.. ~ekekeke~


Walaupun dia menjadi punca kegemukan saya.. saya tetap sayang dia hingga hujung nyawa.
Dia rajin sangat tolong I setiap hujung minggu menjadi driver dan pekerja am apabila I ada event..
ekekeke..
I Love You...  muahhsszzz

2 comments:

  1. So sweet lah your husband.hehe

    ReplyDelete
  2. mimi jgn buang baju..manatau nanti u preggy lepas bersalin kurus...macam i hihih..serius tak tipu...i lost 15kg after deliver..naturally...terkejut baju lama boleh pakai...

    ReplyDelete