Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Loading...

Friday, September 27, 2013

Hari Ini Saya Menulis.....

Salam semua..

Memang sangat lama I tak update blog. Banyak sebab yang tak mengizinkan.. 

1. Saya berblogging menggunakan portable hotspot dari line telefon saja. Sebulan dua ni, line adalah sangat lembab macam siput. Bukan lembab sangat laa tapi line macam ade tak ade..conpius I. Nak update guna laptop pon agak payah sebab selalu nak kene refresh. Update guna telefon pun payah jugak sebab screen hanfon kan kecik.. Jadi tahap kepuasan melihat blog adalah ditahap minima. Menaip juga kekadang mengalami kesilapan. So.. I boring..  :(

2. Bulan September adalah sangat busy. Banyak tempahan kek dan job untuk chocolate fountain. Alhamdulilah. Bulan ni juga ade job di Gua Musang.. Jauhkan..  :p

3. Tahap memerah idea untuk menulis blog adalah sangat rendah. Actually banyak cerita yang nak ditulis tapi idea mengarang dan menyusun ayat sangat kurang. I jadi pening bila bukak blog lepas tu taip huruf pertama..lepas tu I tak tau nak tulis ape lagi selepas ayat pertama.. Huhu...

4. Cerita di blog perlulah diselitkan dengan gambarkan. Kalau tak de gambar rasa macam tak lengkap pulak entry. Tapi sekarang I dah jarang sangat membawa kamera DSLR kemana-mana.. Kalau adapun sang suami dah malas nak layan I bergambar. Kalau I mintak tolong snap gambar I..die bebel.. :p so sekarang snap gambar guna hanfon saja. Jadi bila nak muatnaik gambar di blog menggunakan hanfon macam slow skit.. So boring....

Yeahhh.. Itu empat sebab utama yang membuatkan I jarang update blog.. :p  tapi hari ni bila baca beberapa blog yang I follow, rasa semangat menbuak-buak untuk menulis.. Hehe.. Harap lepas ni I bertambah rajin dan harap pembaca blog I pon rajin juga membaca penulisan I yang tak seberapa ni..  

Orang yang selalu risau sangat bila I dah lama tak tulis blog ialah mr. Sallehudin.  Dia selalu tanya bile nak update blog..? Okey.. Sekarang I dah update..so aila baca ye mr.sallehudin..



Kali ni entry I dihiasi dengan gambar buah strawberry..dan...

Gambar I laaa.. ~hehe~


~xoxo~

No comments:

Post a Comment