Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Thursday, October 10, 2013

Kedai Makan Yok Mampir


Hola..

Last week me & husband beria-ria nak makan kat luar sebab mood masak I dah kelaut.. Punye laa pusing-pusing sampai ke Kelang and finally we all berenti kat satu kedai makan tepi jalan. Time kitorang sampai lebih kurang pukul 8.30pm gitu dan orang tak berapa ramai..

Owhh.. nama kedai makan tu Yok Mampir Cafe. Macam jawa indon bunyinya.. :)


Seriously memang kitorang sangat lapar. So..we all pon order ikan siakap tiga rasa, puyuh goreng, sayur kailan, telur dadar dan sotong goreng tepung. Sorry sotong tak sempat nak ambil gambar sebab makan dengan eksited.


Tak sampai lima belas minit order kitorang sampai. Cepat jugak kan :) mula-mula saya fikir order kami cepat siap sebab customer tak ramai. Tapi 'time kami tengah menikmati juadah ade customer lain datang duduk sebelah meja we all. Ada 4 orang. Diorang order nasi goreng laa, mee goreng laa ,jus orange laa.. At that time customer dah mula ramai yang masuk ke kedai tu. Tapi order customer yang dusuk sebelah meja I tu tak sampai 15 minit juga dah sampai ke meja diorang.


Kesimpulannya.. I boleh katakan servis di kedai ni adalah yang terbaik. Harap diorang dapat kekalkan prestasi diorang..hehe...

Total harga menu yang kami order pon macam tak disangka-sangka. RM46 saja. Husband cakap kedai ni harganya murah. So next time boleh laa datang lagi.. :p


Ok..sesiapa yang teringin nak try masakan kedai ni..memang rekemen sangat-sangat.. Addressnya:

Lot26459, Jalan Shahpadu, Kampung Rantau Panjang, Kelang


Saturday, October 5, 2013

Throwback: Diari Wedding

Hai...

Tetibe teringat zaman mana nak tawen dulu. Zaman bride to be gitu... Memang bersemangat giler. Segalanya nak buat dan DIY sendiri.. :) owhhh..kalau I ade poket doraemon dah tentu I nak gunakan pibtu masa so boleh balik ke zaman bridezilla.. 

Ini wedding diari I. Dalam diari ni ade tampal semua resit pembelian, perancangan tentang goodies, item list yang perlu disediakan semasa hari wedding, sketch tetang pelamin dan baju & everything!!


Ini Sketch design baju untuk majlis bertandang. Siap ada tampal cebisan kain yang akan dijahit.. Nasib baik design yang I sketch ni walaupon lukisan I buruk tapi tailor berjaya menghasilkan baju ini dengan baik. Terima kasih kepada tailor tersebut walaupon beliau telah menaikkan darah I semasa proses fitting dan mengambil baju pengantin. 

 

Please imagine.. sehari sebelum I nak balik kampung untuk my wedding, tailor tu dah promise akan siapkan semuanya. Tapi sesampainya I di kedai die.. die baru terhegeh-hegeh nak jahit bunga 3D kat baju sanding I!! Bengang tak..??

Fuhh.fuhh.. Ok. That is old story.. Ok byeee

Xoxo