Followers

My Nuffnang

About Me

My photo
Saya Mrs Sallehudin a.k.a Mimis Ingin menjadi penulis belog tegar ~huu~ Mr. Sallehudin ialah suami saya yang dicintai :)

Time

Visitor


widget

Search This Blog

Sunday, July 31, 2011

Food Review : Restaurant Papa Jooo

Salam & Hye Semua..
Esok kita dah nak sambut puasa kan.. Alhamdulilah berjumpa lagi kita kepada bulan yang penuh keberkatan ini..
Anyway.. this is simple food review..

 Restoran Papa Jooo
Located at Bandar Putra Permai, Taman Equine.
Tarikan kedai ni.. diorang ada bukak skrin besar depan kedai dan 'on' movie. So sambil makan-makan boleh tengok movie sekali..  :)
  
 The Big Boss a.k.a Mr. Sallehudin order air Horlicks Susu and for me Barli Ais. Saya sakit tekak & demam so perlu minum Barli banyak sikit untuk kurangkan sakit tekak.

 Its me.. sambil menunggu makanan sampai..

 Mr. Sallehudin order Mee Ladna. Taste yang ok. Tak lah terlalu sedap sangat but still boleh diketegorikan sebagai menu yang menyelerakan. 

Saya try nasi goreng PapaJooo. Lauk ayam masak paprik dengan telur dadar. Kuah untuk ayam masak paprik rasa macam terlalu berminyak tapi ayam dan gabungan sayuran mempunyai rasa yang sedap.

Ambiance: 7/10
Price: 8/10
Food: 8/10

Friday, July 29, 2011

My Little Own Business In Majalah Saji

Salam & Hye all my readers..

My business blog in Majalah Saji untuk Edisi Ramadhan. Dapatkannya sekarang..  :)

 Only RM10 untuk harga semenanjung Malaysia

 See... my name.. my blog address   :)
Jemput laaa to my business blog kalau nak order cupcakes yer

Me provided 5 jenis resepi biskut raya...

Thursday, July 28, 2011

Food Review : Oblong Burger

Thursday..
Woww.. so many day I tak update my blog. Busy sikit prepare cupcakes untuk bukak booth kat MATRADE. But, unfortunately, kurang dapat sambutan kat situ. But ist ok juz try market kat situ aje.. Tak banyak sangat pic yang saya snap and blom tranfer lagi semua pic tu.

Anyway, today saya nak cerita sikit about Oblong Burger.
Seriess sedap. 

Ini pembuat dan merangkap owner kepada Oblong Burger. You all try skali for sure akan berulang-ulang pegi  gerai brother ni sebab nak beli lagi..  :)

Presentation sama saja macam burger yang lain juga. Tapi ada ramuan tertentu yang dicampurkan sekali dengan daging/ayam burger tu semasa proses memasak. Thats why aroma burger tu membuat orang tersentap. hihihi..

Gerai Oblong Burger terletak kat Kota Damansara which is bersebelahan dengan Restaran Nasi Kandar Palm Spring & Kondominium Palm Spring. Sesiapa yang pernah lalu kat situ or memang tinggal kat area Kota Damansara mesti familiar dengan nama Palm Spring.


Oblong Burger buka setiap hari bermula dari pukul 6pm sampai habis roti burger tu.. Normally pukul 12am dah setel semua..

Owhh.. me & him pun ada terselit jugak kat entry ni...  :)

Selamat mencuba Oblong Burger..

Ambiance: 8/10
Price: 8/10
Food: 9/10

Sunday, July 24, 2011

Cheese Cake & Blueberry Cheese Tart

Salam & Hye..
Pagi Ahad.. cuaca baik. sesuai kalau nak pergi picnic kat air terjun atau pergi mendaki kat Bukit Broga
Saya teringin nak pegi ke Bukit Broga tu tapi tak sampai-sampai lg ke sana. Dengar cerita kat area tu ada air terjun..  :)

Last nite.. try to baking somthing.. nak tau ape..??
CHEESE CAKE
berpandukan beberapa resepi tengok kat google & blog masakan, cuba jugak laa wat cheese cake nih. Sebelum ni dah biasa sangat wat chocolate cake. So ni 1st time wat cheese...

Saya combine biskut marry & biskut Digestives as a base..
And.. bla..bla..bla..

Lepas bakar sejukkan seketika. Kemudian masukkan dalam peti ais. Lebih kurang 20 minit aje masuk dalam peti ais sebab dah tak sabar nak rasa cake tu. Tapi tetibe terpikir.. cane nak kuarkan cake dari loyang? sebab cake tu melekat kat loyang... OMG!!
Sepatutnya guna aluminium foil kot kan.. baru senang nak kuarkan cake tu..

Finally, saya try tonggengkan loyang tu. Rasa macam ada keluar somthing.. huhu
My cheesecake hancur..  :(   So, saya potong dua bahagian. Yang tak hancur tu saya keluarkan pelan-pelan. Then hiaskan sikit dgn blueberry jelly.
 Rasa sikit... alamak.. macam tak sedap aje.. hmmm.. macam raasa tawar kot cheese tu. Sepatutnya ikut resepi kene letak jus lemon. Tapi saya xde jus tu so saya taruk aje orange paste. Sebab tu rasa x sedap kot kan?? huhu.. Hmm.. simpan aje lah dalam peti ais. Inform kat Mr. Sallehudin my cheesecake tak menjadi. Tapi dia cakap dia nak rasa jugak.. ok2.. laaa

Tapi pagi tadi kuarkan dari peti ais & try rasa sikit.. hmm.. sedap pulak. Cuma I think, tak cukup kaw kot ramuan cheese cake nih.. Perlu cubaan kali kedua. Whipping cream ada lagi. Whipping cream tu perlu gunakan dalam tempoh tiga hari selepas dibuka. Kali ni kene letak aluminium foil & jus lemon. Malam ni cuba wat sekali lagi lah. Tapi guna resepi yang lain pulak.

And.. my blueberry cheesetart menjadi.. hoyeyy!!  :)
Dulu penah wat skali tapi kulit tart tak menjadi.. Kulit tu selebet lain macam aje. So Im fade-up.
Kali ni buat.. oklaa jugak dari cubaan pertama dulu...

Orait.. nak continue wat cupcakes..  :)

Saturday, July 23, 2011

About This Blog

Morning everyone.. 
Its Saturday!!  Baru lepas cuci & sidai baju di ampaian.
My ampaian terletak di balkoni rumah sendiri....

Whats ur planning today??
mesti ada b2b yang nak pergi wat survey kan.. Survey butik pengantin laa.. MUA laa.. OP laa.. pegi beli barang kat Nilai laa.. ada jugak yang tengah DIY nih..  :)
 ~ so happy survey ~

Yang bukan b2b nak buat ape pulak ari ni? mesti uolls nak pergi tengok Harry Potter kan.. or pegi makan-makan ke.. or pegi window shopping ke..  :)

U know.. I love eating and somtimes cooking.. Baking?? off course laa sebab baking tu salah satu perniagaan yang saya buat sekarang. - biz cupcakes - 
Dan.. saya suka wat food review in my old blog. Since blog tu telah dibubarkan, Im planning nak continue wat food & restaurant review kat blog ni. Pada mulanya tujuan utama saya create blog ni sebab nak share perihal persiapan menuju hari bahagia saya bersama Mr. Salleh. Tapi after blog Mayonnaise-stories tu dah ditutup, secara tidak langsung blog mrandmrssallehudin telah menjadi my official blog.

So from now onwards, saya akan share everything about ourselves, our wedding preparation, our food review, promotion about my business and anything yang difikirkan bersesuaian untuk diceritakan.
Dan saya rasa Mr. Sallehudin pun tak keberatan membenarkan saya ber'blog'ing dan menulis somthing yang dapat dikongsikan bersama rakan bloggers.  chewaahhh
(masa nak create blog ni pun sy tanye dia dulu ok or tak.. and he said 'OK')

Sesiapa yang blom jadi follower lagi.. sila-sila klik button follower yer.. hikhik..

okeh-okeh.. saya nak pergi masak nasi jap.. lapor. pastu nak wat cookies..  :)

ps : Byk cerita still pending.. sabor yer..

Friday, July 22, 2011

Back From Labuan

Hye all..
Nasib baik 1 malam aje Mr. Sallehudin outstation pergi Labuan. Semalam saya antar die, so tgh hari tadi pergi amik die balik pulak. Selamat sampai pukul 1.15 tgh hari..

Here some pic taken from his camera. Dah namanya pun blog mr & mrs... so tak kan laa muka & cerita saya aje yang terpampang kat blog ni kan...  Mr. Salleh pun nk publisiti jugak  :)

 Room

 Labuan's Town

 Labuan's town

 breakfast - terliur tgk roti bakar tu..

Boring sorang-sorang dlm bilik hotel...

Dah dekat hujung tahun nie.. Mr. Salleh akan banyak travel outstation.. tinggal laa saya sorang-sorang.. boringnyerr.. Lepas raya nanti outstation gi Singapore pulak dua minggu..

Hmm.. nak request ape yer cenderemata from S'pore...hmm.. ahhaaa..
|| Fridge Magnet 
|| Key-chain 
|| Cake decorating stuff

ps: saya mmg suke kumpul fridge magnet & key-chain

Thursday, July 21, 2011

Nak Share Something Di Blog Tapi Tetibe Terlupa Point Yang Nak Ditulis :)

Hye & salam semua..
Mengambil masa sikit untuk ber'blog'ing sebelum memulakan tugas seharian. Cewahh..
Owhh.. tetibe lupa pulak nak tulih ape?? tadi ada idea & cerita nak share, skrg terlupa pulak ape yang nak tulis.. hoho.. jap-jap.. nak pikir balik apemende yg I nak tulih tadi...  Errr...

Saya mengalami masalah selsema dan batuk yang serius sekarang. Dah dua hari macam ni. Panadol pun dah telan jugak tapi tak baik-baik lagi. Harap esok lusa ok lah yer.. Siap dengan kene sikit cirit birit tapi yang tu masih boleh dikawal.. - Sebenarnye bukan cerita ini yg saya nak tulih..

Mr. Sallehudin pergi Labuan pagi tadi. Flight pukul 7.50am. Tapi esok dia balik la. Sekejap aje ke sana. So.. for my dear fiance.. jaga diri bebaik kat sana tau, klau ada sesape nak ngorat jgn layan. Saya ada sedikit trauma dengan perempuan dari Sabah ni.. huhuhu - Bukan ini juga cerita yang saya cadang nak tulih..

Owhh.. maaf.. Seriouss saya betul-betul lupa ape perkara yang saya nak catat di blog ni.. Elok aje clik button  'New Post' tetibe terus hilang point yang nak ditulih..

Ishh.. ishh.. nanti kalau teringat, saya terus tulih kat blog yer. Sekarang saya nak siapkan mende yang perlu disiapkan. Selasa minggu depan saya bukak booth meniaga kat Matrade, Jalan Duta. Niaga cupcakes, choc, cookies...  :)

Last nite, still lagi servey tema warna untuk majlis wedding nanti. Masih pening nak pilih kaler ape.. Hmm.. Ape color paling top untuk tahun 2011 & 2012 ekk..??


Cuba tengok carta diatas.. Nama color pun pelik-pelik. Ada yang sebelum ni saya tak tau sekarang dah tau..  

okies2.. stop disini dahulu.. Adios amigos..   :)  -tata-

Tuesday, July 19, 2011

Beberapa Cerita

Salam & Hye b2b semua.. Yang bukan b2b pun hye jugak..  :)

Amat peningkan bile memikirkan tema color untuk majlis kahwin. Dulu saya berangan nak guna color tiffany blue for my reception. Tapi bile telek-telek..biru ni selalu jugak orang guna. Sanak cari combination color yang fresh dan jarang orang guna. So sekarang amatlah pening nak fikir color ape yang terbaik.

Ahad lepas, ibu mertuaku (hikhik) ada bitau yang dia nak guna warna hijau pucuk pisang + brown + cream untuk tema majlis kenduri bertandang nanti. Dia cakap kalau confirm, dia dah nak wat preparation dan beli barang-barang hujung tahun nie. Okey2.. chayokk ibu mertuaku.
 Yang macam ni ke warna hijau pucuk pisang?? maklum laa saya ni buta warna skit. Agak confius hijau pucuk pisang tu cane..??? 

Owh.. saya ada search juga kat web nie..http://www.mypersonalartist.com/weddingcolors2.html  tentang 2011 - 2012 wedding color trend. Harap boleh membantu..  :)
Untuk pengetahuan semua, insyaallah kalau tiada apa-apa aral, untuk majlis bertandang nanti me & Mr. Sallehudin akan naik pelamin sama-sama dengan abg die.. kiranye ada dua couple laa kan..  :) tak kisah laa tu..

Hmmm.. citer lain pulak.. 
dulu saya ada satu personal blog mayonnaise-stories.blogspot. Tapi atas permintaan Mr. Sallehudin, blog tu telah dibubarkan. Sebabnya dalam blog tu mmg banyak cerite-cerite panas kisah dahulu kala.. Mr. Sallehudin cakap yang dulu punyer cerita biarkan berlalu sekarang kita buka diari baru. Memang sayang tau nak bubarkan blog tu tapi menghormati permintaan beliau saya dengan sedih hati menutup sudaa blog tu. Sekarang saya maintain dengan satu blog aje.. http://mrandmrssallehudin.blogspot.com

Ahad lepas, saya gi Pesta Flora Putrajaya. Panas betul cuaca. Saya memang betul-betul tak larat berjalan kat pesta flora tu. Balik umah aje.. nak naik tangga umah.. (maklumler umah apartment 5 tingkat) boleh pulak tersungkur kat tangga. Lebam kepala lutut I tau.. hukhuk.. nanti ada masa saya upload beberapa pic kat pesta flora yang saya rasa ada beberapa decoration boleh dijadikan idea untuk weding decortion...

okies. Stop sini dulu. Adios amigos..

Sunday, July 17, 2011

My Chocolate Handmade

Salam & Hye all...
Sungguh sibuk cuti hujung minggu ni. Tu yang tak sempat nak update blog setiap hari. Abg Mr. Salleh pulak turn die bertunang minggu ni. Saya sebagai bakal menantu kesayangan.. hikhik (perasan pulak kot kan..) diminta oleh bakal ibu mertua tolong membuat gubahan hantaran. 9 Dulang hantaran tau... Nanti lah upload pic yer..

Hmm.. lepas ni boleh laa amik upah wat gubahan hantaran.  :)  Sireh junjung pun saya dah reti wat. Mula-mula wat utk hantaran sendiri.. pastu wat utk bakal abg ipar pulak.. hikhik..

Yang bestnyer.. dua hari sebelum nak balik kampung masa nak bertunang ari tu.. saya saja cuba-cuba wat homemade choc. Berkat berguru dengan youtube.. akhirnyaaaaa.. JADI JUGAK... HOREYYY.. sebelum ni saya penah jugak cuba wat chocolate tapi tak menjadi. Bila nak kluarkan dari mould tu asyik pecah aje choc.. Sekarang...    hihihi..  :)

 Ni chocolate yang saya buat untuk hantaran sendiri. Tak sangka jadi pulak. Guna chocolate yang dah sedia ada kat umah. Dark choc & strawberry choc aje...

 Salah satu mould choc yg saya ada ialah tulisan XOXO.. comelkan.. XOXO....

 Yang ni pulak chocolate yang saya buat untuk hantaran bakal abg ipar. Ini semua design mould yang baru dibeli semata-mata nak wat choc untuk hantaran. Mula-mula Mr. Sallehudin nak beli Ferrero Rocher or any chocolate.. tapi saya fikir better saya try beli mould & cuba wat chocolate sendiri. Finally.. JADI...  :)

Yang kuning tu choc rasa manggo tau.. hikhik.. rasa gian laa nak wat chocolate lagi...

So.. saya cadang nak masukkan handmade choc ni salah satu product Sweetheartstories. Selain cupcakes, ada fancy cookies & handmade chocolate. Then, pastu wat servis candy buffet. Owh.. saya tak review lagi chocolate wrapper yang saya wat sendiri untuk my e-day kan...  nanti yer..  :)

Thursday, July 14, 2011

Review : Candy Buffet, Decor & Goodie Bag

Salam & hye all..
Okies, selain DIY pelamin, DIY lain yang saya beri keutamaan ialah candy buffet, decoration & goodie beg for his side. 

Candy Buffet
Awal-awal lagi saya dah fikir menu ape yang nak diletakkan pada candy buffet. Menu pertama yang saya order ialah blueberry & strawberry cheese tart dari member kat Bagan Serai. Kemudian saya order pula apam polkadot. Saya tau apam ni masih baru lagi kat area Bagan Serai tu. Ni ala-ala promosi laa kan.. Then saya tambah menu..cupcakes pulak. Lepastu mama sibuk-sibuk suh tambah lagi menu sebab katanya sikit sangat. Dia order bahulu bentuk ikan mas. Chocolate & lolipop tu my mom jugak yang sponser. Then.. saya fikir.. tak kan makanan ni aje ke? tak de somthing yang nak hilangkan dahaga ke? mula-mula ingat nak letak air mineral. Tapi ntah macam mane terfikir nak buat dadih pulak. Tapi Dadih tak banyak juz wat dalam 50 cup aje. Ada pulak agar-agar bandung kat tepi meja. Agar-agar tu last minute mennu sebab ada jiran sebelah sedekahkan agar-agar.


Pukul 10am dah start susun semua menu tu. Sebab saya yang nak susun makanan semua. Ntah laa tak confiden pulak nak bagi orang lain susunkan. Candy buffet saya kat bawah khemah aje. Sebab tu tak ada background decor or wats so ever.. huhu... Mula-mula nak letak kat dalam pagar umah. Tapi mama cakap kalau letak dalam umah nanti tak ada orang nak amik makan. But for me.. dalam pagar or luar pagar.. orang akan masuk jugak kot. Tapi ikutkan aje laa cakap mama.. kot nanti kalau tak ikut die menengking pulak.. huhh!! Tu lah perangai mak saya.. hmmm...


Dadih, menu pertama yang habis dulu. So untuk majlis kenduri kahwin nanti bolehlaa wat dadih banyak-banyak..  :)



Decoration
Dulu saya penah cadang nak letak welcome board + easel. Tapi tak tau nak cari easel kat mane dan dah kesuntukan masa. (sesiapa tau kat mane nak beli easel?). So, saya decided wat welcome frame aje. Print perkataan ENGAGEMENT DAY MIMIS AND SALLEH 09072011. Setiap satu perkataan letak dalam satu frame. Pastu letak atas kerusi kayu betul-betul depan pintu masuk. Saya tambah letak lilin & gantung bear kecik-kecik...


Mula-mula bear tu juz nak letak sebelah frame aje. Tapi takut pulak bear tu hilang. maklumlaa budak kecik ramai yang bekenan.. so better gantung. Tak ada sape yang boleh amik bawak balik.hihihi..



DIY Printing
Nie salah satu printing yang saya letak kat atas candy buffet. Frame ni beli kat ikea. Pastu macam takde function pulak frame ni saya beli untuk tujuan ape.. so print perkataan ENGAGEMENT 09072011 pastu letak atas meja candy buffet..



Goodie Bag
Ni pun last minute terfikir nak wat goodie bag. Saya ada simpan brown paper & dolly paper tu. So saya juz print THANK YOU ENGAGEMENT DAY MIMIS & SALLEH 09072011 kedian lekat aje seperti tertera pada gambar rajah. Goodie beg ni juz siapkan dalam 30 pek aje untuk rombongan lelaki. Dalam goodie beg letak cupcakes & uncang potpori. Dah setel...


Penat nak buat DIY ni sebenarnya. Tapi yang penting kepuasan. Tambah pulak bile orang puji kate "rajinnyerrr.. print, gunting & tampal ni. Bile masa ko wat ni semua??"
hahahaha....

Wednesday, July 13, 2011

Review : Mini Pelamin

Sejak dari hari pertama Mr. Sallehudin ajak saya bertunang & kahwin.. (hikhikhik) saya terus berangan, nanti majlis sarung cincin saya tak nak sarung dalam bilik. Saya nak wat satu mini pelamin yang simple kat ruang tamu. 

Tak ada banyak yang saya beli pun. Juz tambah 2 unit lampu untuk letak di kiri kanan pelamin. Lampu tu pun beli kat IKEA. Harga kalau tak silap RM39 seunit kot.. Lupa plak..... Dan hasilnya...

TARRAAAAAA


Backdrop belakang tu pinjam dari rumah jiran, MakCik June
Tilam duduk tu memang dah ada lama sejak saya wat biz pengantin dulu. 
Bantal-bantal tu pun amik yang ada kat rumah aje..


Balang ni pun memang dah sedia ada. Letak di kiri & kanan pelamin. Dalam balang tu letak lilin & bunga ros.. Ros hidup yer...  :)


Simple ajeee.. Mini pelamin tak grand mana pun. Janji ada backdrop dah laaa... Planning nak wat macam ni jugak untuk pelamin nikah dalam rumah nanti...   :)

Tuesday, July 12, 2011

Review : Hantaran

All the hantaran done by myself sambil dibantu oleh Mak Long Jah. Mak Long Hay datang umah hari Jumaat malam. So dia tolong touch-up laa mane-mane hantaran yang x ok. Kalau harapkan saya sorang.. time tu memang dah nak pengsan. hihi...

Hantaran from me to him. Planning bagi 11 dulang aje.. tapi kawasan kejiranan di kampung (ecehh) semuanya  menyumbangkan hantaran. Hadinya total semua hantaran adalah 25 dulang dari saya saja untuk Mr. Salleh dan dibalas sebanyak 9 dulang dari pihak En. Salleh...  :)


Sireh Junjung. Percaya tak saya yang buat nih? hihihi.. Perlu banyak practise lagi nih  :) Bunga rose kat atas tu di touch-up oleh mak long.


Tepak Sireh ni orang kata kepala untuk semua hantaran. Tepak sireh ni mak long Jah yang bagi pinjam  :)


Songkok & butang baju melayu. Actually untuk semua hantaran Im guna bunga hidup. Ape nama bunga ni eh? Bunga kekwa ke? huhu.. sebab mama yang tempah bunga ni kat kedai seminggu awal...


Biru tu kain untuk wat baju melayu. Kalau nak buat bentuk yang pelik nanti kene guna banyak jarum. Sayang pulak kain tu. So, juz lipat macam tu aje..


I love chocolate. Sebabnyer chocolate tu saya buat sendiri. Ada kenangan wat choc tu. Sebelum ni saya selalu wat chocolate tak menjadi. Tapi tetibe sehari sebelum saya balik kampung.. try aje wat choc tu.. finally menjadi jugak..  Im happy.. hikhik... so saya buat chocolate kaler pink & dark. susun dlm kotak tu... Then ada 4 chocolate bar. Saya print choc wrapper tu. Letak my pic and his pic kedian tulih 'Engagement day' dan tarikhnya sekali...   :)


Cookies ni semua sumbangan dari jiran tetangga..   :)



This is all the hantaran from me to him...   :)


Hantaran buah durian?? Ini yang paling special.. Real kan nampak buah durian. Sebenarnye ni kek durian aje..


Hantaran from him to me...  Semua best. I love handbeg & blueberry cheese tart...


Gabungan hantaran dari kedua belah pihak...    :)

Monday, July 11, 2011

Review : Dress & Make-up

Saya tak keluarkan kos yang banyak untuk prepare baju & mekap. Sebabnya everything done by me..
Baju tu sebenarnya dah lama saya simpan since dari tahun 2008 lagi. Kalau nak tau dulu saya penah wat biznes sewa baju pengantin dan pelamin. Tapi memandangkankan selepas itu dah tak ada orang yang memberi sokongan langsung untuk meneruskan biznes ni.. suruh tutup lagi ada laaaa... huhh!! [okey2 sy nk citer happy story bukan sad story]

Memandangkan baju tu disimpan sejak tahun 2008.. maybe nampak macam old fashion skit lah kan. Rasanya tahun 2011 dah jarang sangat orang pakai baju lace & korset kan.. tapi saya tetap pakai. Sebabnya dari dulu lagi memang angan-angan saya bile bertunang nak pakai baju pink ni. So, lepas saya berenti dari biznes sewa baju pengantin dan semua baju-baju dah saya jual. Cuma saya still simpan 3 pasang baju pengantin aje lagi..  :)


So.. hajat saya dah tercapai nak pakai baju pink ni masa engagement. Tudung pulak, saya pergi beli kat Jalan TAR. Harga RM10 aje. Ingat nak cari macam yang ada manik-manik kat atas kepala tu.. tapi...hmm..ntah laa.. biar amik tudung kosong macam tu aje. Sebab lepas ni boleh pakai tudung tu lagi..  :)


Cekak kerawang kat kepala tu pun saya simpan sejak tahun 2008. Rasanya tahun 2011 owang dah tak pakai kot style macam ni. Banyak orang pakai cekak ribbon tu. Mula-mula saya pun nak pakai cekak macam tu. Dah beli kat Bagan Serai. Harga RM3 aje.. tapi ribbon memang cantik sangat.. Tapi ntah macam mana tak jadi pakai cekak ribbon. Terus ikut aje planning asal pakai cekak kerawang tu...

Bunga tangan tu pun sama.. Simpan jugak since 2008. Hahaha.. semuanya saya pakai yang macam ala-ala old fashion..  :) Takpe laa.. nanti majlis nikah baru laa tempah baju baru. Saya dah ada idea style yang macam mana saya nak pakai untuk nikah nanti..  :) hikhik...

U'olls tau tak.. saya tak sediakan kan langsung kasut untuk tunang. Pakai aje kasut yang ade. kebetulan ada sepasang kasut kaler pink.. So standy kasut tu laa.. kot nak outdoor fotoshoot. Tapi takde pun.. hihi..


Okey nak cerita pasal mekap pulak.. Saya mekap sendiri. Hmm.. maybe sebab dah lama tak mekap orang kawin dan style pengantin.. saya rasa macam mekap tu tak berapa smooth.. Lepas mekap tengok kat cermin ok. Then tanyer kat sumer orang.. ok tak mekap nih..? diorang pun kate ok. Tapi bile dalam gambo nampak sangat macam bertompok2.. huhu.. tak bestnyerrr...

Untuk majlis nikah & sanding perlu booking MUA ok...  :)